Hlavní obsah

Slávisté byli rádi, že dokáží vyhrát, i když se nedaří

PRAHA

Fotbalisté Slavie Praha dokázali v závěrečných minutách rozhodnout o plném bodovém zisku z domácího utkání proti městskému rivalovi Viktorii Žižkov a po zásluze vyhráli 2:1. Vítěznou branku si sedm minut před koncem po střele střídajícího Jandy srazil do vlastní sítě hostující Pilař. „Hlavně jsem chtěl trefit bránu. Naštěstí si to tam obránce srazil,“ popsal třetí gól utkání šťastný střelec.

Článek

Velmi spokojený byl po nedělním utkání v Edenu slávista Petr Janda a dodal, že proti Žižkovu to byl zápas na jednu branku. „Hosté dali z ničeho gól a my jsme byli postupně pod čím dál tím větším tlakem. Ukázala se síla týmu, je dobře, že dokážeme zvládnout i takovéto zápasy,“ dodal.

V dobré náladě byl i defenzivní štít Martin Latka, který se po dlouhé době představil opět v základní sestavě. „Nervózní jsem z toho nebyl. Samozřejmě nahradit Mickaela Tavarese není nic jednoduchého, ale já se hlavně obával, abych vydržel fyzicky. Mé obavy se naplnily v 70. minutě, kdy mně síly došly. Naštěstí jsme závěr zápasu zvládli a vyhráli,“ poznamenal.

Zároveň si posteskl, že ani jedna z jeho střel neskončila v síti. „Sám jsem byl překvapený, že jsem se dostal k tolika pokusům, škoda, že tam něco nespadlo,“ řekl Latka a na závěr ještě dodal, že Slavia se nyní nachází v podobné situaci jako Sparta před několika lety. "Dokážeme vyhrát, i když se nám příliš nedaří. Navíc jsme věděli, jak naši nejbližší konkurenti hráli, a proto jsme chtěli zvítězit."

Smutně odcházel do kabin žižkovský Tomáš Procházka. Svým gólem v prvním poločase vyrovnal na 1:1 a dlouho se zdálo, že to na bod bude stačit. Nakonec to však bylo málo. „Je to škoda, opustilo nás štěstí. Od bodu jsme byli opravdu malý kousek,“ posteskl si a pokračoval: „Chtěli jsme tu uhrát co nejlepší výsledek, bohužel se nám v závěru nadějný stav nepodařilo udržet.“

Reklama

Související témata: