Hlavní obsah

Huňa sebevědomím drtí soupeře

Byť jeho tým bojuje ve spodní polovině tabulky a hledí s obavami na sestupové příčky, příbramský kapitán Daniel Huňa hraje v obrovské pohodě. Během podzimu obrany soupeřů pokořil už desetkrát a je nejlepším střelcem soutěže. „Věřím, že ještě nějaký gól přidám,“ říká devětadvacetiletý útočník Středočechů.

Foto: 1. FK Příbram

Útočník Příbrami Daniel Huňa (uprostřed)

Článek

V neděli večer jste dvěma góly pokořil Jablonec a zařídil Příbrami tři body. Doufal jste před zápasem, že prodloužíte sérii čtyř domácích zápasů bez prohry a vy budete klíčovým mužem týmu?

Stejně jako před soubojem s Kladnem jsem věřil, že vstřelím dva góly. Před čtrnácti dny jsem plán naplnil jen na padesát procent, tentokrát na sto. Navíc jsem to slíbil klukům před zápasem v kabině. Říkal jsem jim, že i kdybych dal nakonec stejně jako v souboji s kladenským týmem jedinou branku a byla by vítězná, tak budu spokojený. Ale spoluhráči říkali, abych se trefil dvakrát a zápas jsme tak uhráli v klidu...

Při druhém gólu jste obranu Jablonce pořádně vyučil. Šlo o vyústění vaší velké formy?

Cítím se velmi dobře, mám sebevědomí, a tak se mi hraje parádně. Ale bez spoluhráčů bych ničeho nedosáhl. Moje góly jsou výsledkem práce celého týmu. Stejně jako v předchozích zápasech jsme všichni makali, a proto jsme vyhráli.

V úvodních kolech se vám tolik nedařilo, rozjel jste se až v druhé polovině podzimu. Kde byl impuls k obratu k lepšímu?

Ze začátku jsme hrál pět zápasů jako pravý záložník a na tomhle postu jsem se necítil moc dobře. Trenér mě pak zařadil zpět do útoku a tím mi pomohl. Za návrat na hrot jsem rád. To je místo, které mi sedí a kde si věřím. A mohu splácet důvěru trenéra.

Na kontě máte už deset gólů, ale většina expertů vám nedává velké šance, že byste po podzimu mohl být nejlepším střelcem ligy. Zaznamenal jste tyto prognózy?

Samozřejmě. Sám jsem to četl a kluci v kabině mi tyhle soudy předhazovali. Chci dokázat všem odborníkům, kteří mi nevěří, že nemají pravdu. Nažhavili mě.

Dvěma góly do sítě Jablonce jste v pořadí kanonýrů předstihl Necida. Jak se vám zamlouvá pohled na statistiku střelců?

Jsem rád, že jsem v čele. Každý z hráčů tohle sleduje, bez výjimky. Chtěl bych se na prvním místě nějaký čas udržet.

Jak jste spokojený se současným postavením Příbrami v tabulce?

Máme sedmnáct bodů, což není špatné, ale ještě není konec. Teď hrajeme klíčové utkání na Žižkově. Nesmíme soupeři dovolit, aby se nám přiblížil. Věřím, že poprvé vyhrajeme venku. I přes domácí sérii pěti zápasů bez prohry se držíme při zemi.

Nebude vám Příbram v zimním přestupovém období při vaší současné formě malá?

S majitelem klubu panem Starkou jsme domluvení, že v průběhu podzimu nebudu nic řešit. Chci se maximálně soustředit na závěrečná utkání. Rád bych ještě třeba zamířil do ambicióznějšího klubu, kde bych mohl ještě výrazněji fotbalově pokročit a i ekonomicky získat, ale nic nebudu lámat přes koleno. Nechám vše osudu.

Reklama

Související témata: