Hlavní obsah

Teplice - Brno 1:0Teplice porazily v dohrávce Brno a posunuly se na sedmé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Stožický 1 : 0

TEPLICE

Fotbalisté Teplic porazili v pondělní dohrávce 14. ligového kola Brno 1:0. Domácí měli od začátku velmi výraznou převahu a nastřelili dvě břevna, po jednom z nich dokázal míč vrátit do sítě dobíhající Stožický. I když pak Severočeši po poločase ubrali na aktivitě, utkání s přehledem dovedli k výhře a posunuli se na sedmou příčku tabulky.

Článek

Špatné výsledky Severočechů, chladné počasí a státní svátek srazily návštěvu na Stínadlech na pouhých pár stovek diváků. Ti sledovali, jak tepličtí hráči soupeře od začátku výrazně přehrávají.

Už po šesti minutách poprvé protáhl brněnského brankáře Lejsala Lukáš, který hlavou tečoval přímý kop, to byl ale jen začátek. Tepličtí se tlačili do vápna a během dalších deseti minut měli pět zajímavých příležitostí. Největší z nich spálil Mahmutovič, který se prohnal po levé straně až před Lejsala, vzápětí ale napálil jen nohy vybíhajícího brankáře.

Teplický kouč Jiří Plíšek se odhodlal k výrazným změnám v sestavě a vyplatilo se mu to. Do středu zálohy posunutý stoper Matula s přehledem vyhrával souboje a zbytek zálohy se předháněl v rychlých kombinacích, zatímco Brňané působili bezradně. Výmluvně to ilustrovala 26. minuta. Verbíř s Vachouškem si vpravo od brněnské šestnáctky zahráli bago, Doležal odcentroval a na zadní tyči našel Mahmutoviče. Brankář Lejsal sice jeho hlavičku vytáhl na břevno, na dorážku Stožického už ale neměl nárok.

FOTBAL ON-LINE NA SPORT.CZ
Teplice - Brnoon-line

Vzápětí mohlo být Brňanům ještě hůře. Po další narážečce se za obranou zjevil Doležal a po jeho zpětné přihrávce poslal míč na spojnici břevna a tyče Vachoušek, vzápětí musel další únik Mahmutoviče brzdit všemi prostředky Trousil. Brňané si museli připadat jako na kolotoči, který se ale vzápětí začal zadírat. Ve velké pohodě hrající Vachoušek totiž po půlhodině odkulhal s naraženými zády ze hřiště a z teplické hry se začaly vytrácet i nápady.

I bez Vachouška však byli domácí stále nebezpečnější. V 54. minutě unikl po levé straně Stožický, který míč naservíroval osamocenému Mahmutovičovi, jenže bosenský forvard i tentokrát zamířil jen do Lejsala.

Brňané sice už do 60. minuty třikrát vystřídali, ani to jim ale k hernímu zlepšení nepomohlo. Za celý druhý poločas se zmohli jen na dvě nepřesné střely Střeštíka. Domácí obranu rozhodili jen jednou - po ošetřování Mahmutoviče nevrátil Čoupek míč, údivu obránce Vidličky ale Došek využít nedokázal.

V závěru utkání se Tepličtí spolehli už jen na nakopávané míče a brejky, přesto mohli ještě několikrát vedení pojistit. Rosa však z otočky po rohu pálil těsně nad a Mareš své sólo v 82. minutě zakončil jen střelou do Lejsala, a tak domácím zůstala nakonec jen nejtěsnější výhra.

FK Teplice - 1. FC Brno 1:0 (1:0)
Branka: 26. Stožický. Rozhodčí: Jech - Handlíř, Urban. ŽK: Verbíř - Trousil, Mareček, Čoupek. Diváci: 2700.
Teplice: Belic - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř, Doležal, Matula, Stožický - Mahmutovič (65. Mareš), Vachoušek (34. Jun, 90.+3 Merzič). Trenér: Plíšek.
Brno: Lejsal - Kuncl (46. Lira), Trousil, Švejnoha, Čoupek - Pašek (60. Šural), Heinz (46. Polách), Živný, Mareček, Střeštík - Došek. Trenér: Křeček.
Odehrané zápasy 14. kola Gambrinus ligy
Slavia - Žižkov 2:1 (1:1)on-line
Branky: 18. Toleski, 83. Janda - 27. Procházka.
Bohemians - Sparta 4:3 (2:1)on-line
Branky: 18. Macháček, 35. Kincl, 58. Fenyk, 75. Jeslínek - 39. Horáček vlastní, 47. Slepička, 62. Hušek.
Příbram - Jablonec 2:0 (0:0)on-line
Branky: 49. a 70. Huňa.
Ostrava - České Budějovice 0:0on-line
Liberec - Kladno 2:0 (1:0)on-line
Branky: 38. Papoušek, 87. Smetana.
Plzeň - Mladá Boleslav 2:0 (1:0)on-line
Branky: 30. Navrátil, 48. Kolář.
Zlín - Olomouc 1:1 (0:1)on-line
Branky: 66. Kroča - 16. Melinho z pen.

Reklama

Související témata: