Hlavní obsah

Na nedělní utkání Baníku v Olomouci bude dohlížet 450 policistů

OLOMOUC

Na 400 policistů a 50 strážníků bude v neděli dohlížet na zápas první fotbalové ligy mezi Sigmou Olomouc a Baníkem Ostrava. Policisté považují utkání za rizikové a kvůli možným střetům fanoušků budou mít k dispozici i vodní dělo. Vyzývají zároveň majitele prodejen k jejich zabezpečení, řekla v pátek ČTK mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová.

Článek

"Policisté budou od rána monitorovat pohyb fotbalových fanoušků ve městě a také v průběhu cesty vlakem z Ostravy do Olomouce. Po příjezdu budou fanoušky policisté doprovázet od vlakového nádraží v Olomouci na Andrův stadion," uvedla policejní mluvčí.

Kvůli utkání budou mimořádná opatření také v dopravě. "Po příjezdu vlaku od 15:00 bude výluka tramvají směrem od nádraží na Masarykovu ulici a tramvaje pojedou přibližně půl hodiny pouze ve směru na Třídu Kosmonautů. Po dobu, kdy půjdou na stadión, budou postupně uzavřeny pro dopravní prostředky ulice Masarykova, Husova, Komenského, Dobrovského a Na Střelnici. Dopravu budou na místě usměrňovat policisté a strážníci městské policie," popsala Dolejšová. S podobnými opatřeními, včetně výluky tramvají, budou muset lidé počítat také po utkání.

Policisté zároveň doporučují majitelům prodejen a restaurací v ulicích, kterými budou fanoušci procházet, aby v uvedenou dobu zvážili uzavření provozoven a snížili možné poškození objektů a jejich zařízení. Majitelům motorových vozidel doporučují, aby ze stejného důvodu nenechávali zaparkovaná auta v uvedených ulicích.

Reklama

Související témata: