Hlavní obsah

Žižkov - Příbram 2:0Žižkov porazil Příbram 2:0 a opustil poslední příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Švancara 1 : 0
62. Kalod 2 : 0

PRAHA

Minimálně na půl dne se zbavili velkého balvanu, který je tížil. Fotbalisté Viktorie Žižkov porazili v úvodním utkání 15. kola Gambrinus ligy Příbram, ukončili osmizápasové čekání na výhru a unikli z šestnáctého místa tabulky. Středočeši naopak potvrdili, že venku jsou neškodní. Pražané však ještě nemají zdaleka vyhráno. Již po odpoledních zápasech Kladna s Plzní a Zlína v Brně mohou na poslední místo propadnout znovu.

Článek

Oba soupeři měli co napravovat. Viktoria nevyhrála osm posledních zápasů a propadla se až na samé dno ligové tabulky. Příbram zase strašila její bilance na hřištích soupeřů. Venku nevyhrála již 32 zápasů což i vzhledem k roční zastávce ve druhé lize představuje 37 měsíců...

Bídná série víc nastartovala domácí. Žižkov byl na těžkém zimním terénu živější a agresivnější. Výsledkem byla hned v 9. minutě šance Procházky, který trefil břevno. Vzápětí přišla pro Příbram pohroma, protože ze hřiště musel zraněný kapitán a nejlepší ligový střelec podzimu Huňa.

Viktoria se hnala za únikem z poslední příčky, branku ohrozili Procházka i Klaod. Ve 25. minutě se domácí dočkali. Brankář Bartalský poslal do pole dlouhý výkop, míč na promrzlém a zasněženém trávníku přeskočil obránce a Švancara se hnal sám na Slavíka. Sólo zvládl bravurně a prudkou střelou k tyči otevřel skóre. A pro Příbram bylo ještě hůř. Nohýnka odnesli do kabin na nosítkách, takže italský kouč Morales nuceně vyčerpal ještě do přestávky dvě střídání.

Rozkopaná Příbram se na obrat nezmohla a druhý poločas jen potvrdil převahu Viktorie. Stracený ještě tutovkou pohrdl, Kalod však po centru Švancary druhý gól přidal a byl klid. Středočeši si první brankovou příležitost vytvořili teprve čtvrt hodiny před koncem, Costa však na Bartalského nevyzrál. Pořád však mají o šest bodů víc než Žižkov.

Viktoria Žižkov - Příbram 2:0 (1:0)
Branky: 25. Švancara, 62. Kalod. Rozhodčí: Paták. ŽK: Procházka, Vozábal, Stracený - De Oliveira, Tshiabola. Diváci: 2420.
Žižkov: Bartalský - Kučera, Pilař, Gabriel, Zengue - Stracený (61. Vukadinovič), Procházka, Vozábal (81. Besta), Koukal - Kalod (86. Bukač), Švancara.
Příbram: Slavík - Tshiabola, Müller, Nohýnek (31. Štochl), Pleško - Klesa, Tarczal, Borek, Tomašák (58. Fantiš) - Huňa (12. Costa), De Oliveira.

Reklama

Související témata: