Hlavní obsah

Brno - Zlín 3:0Brňané po vítězství 3:0 na Zlínem ukončili sérii nezdarů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Došek 1 : 0
52. Došek 2 : 0
81. Střeštík 3 : 0

Dvě branky útočníka Tomáše Doška a jedna trefa Marka Střeštíka zajistily fotbalistům Brna vítězství nad Tescomou Zlín 3:0. Brňané tímto úspěchem ukončili sérii šesti zápasů bez vítězství. Naopak Zlín už v šestém zápase za sebou nevyhrál a klesl opět na poslední místo v tabulce. Zlín připravil o lepší výsledek Vyskočil, který ve 35. minutě neproměnil pokutový kop.

Článek

I když měli Brňané územní převahu, do střeleckých příležitostí se dlouho nedostali. Trenér Aleš Křeček, který přiletěl na otočku k zápasu z kvalifikace reprezentační devatenáctky na Kypru, se musel obejít bez potrestaných Marečka a Trousila. Po doléčení zranění se ale do brněnské sestavy vrátili obránce Dvorník a středopolař Kalivoda.

Trenér Zlína Stanislav Levý postavil taktiku na dokonale zabezpečené defenzivní hře, v útoku zůstal pouze osamocený rychlonohý Žůrek. Proti soustředěné obranné hrázi se domácí fotbalisté jen s obtížemi prosazovali, jejich kombinačním akcím chyběla rychlost a také přesnost. Tápání prolomil až ve 23. minutě Brazilec Lira, jenž unikl po levé straně, z jeho centru Vrána přiťukl míč Doškovi, který nekompromisně z bezprostřední blízkosti prostřelil brankáře Baránka.

Po inkasované brance trenér Levý poslal do hry druhého útočníka Kroupu. Zlín rychle srovnal krok, ve 35. minutě unikl Žůrek obránci Živnému, který jej v trestném území srazil. Střelu Vyskočila z pokutového kopu ale brankář Lejsal chytl. Hned z následujících dvou protiútoků se dostal do šancí domácí útočník Vrána, jehož střelu stačil Baránek vyrazit a z následného rohového kopu hlavičkoval Vrána těsně mimo branku.

Aktivně hrající Lira stál po změně stran u zrodu druhé branky Brna. Jeho další akci po levé straně stačili zlínští zadáci odvrátit pouze na rohový kop. Ten rozehrál Kalivoda, brankář Baránek míč pouze přizvedl a Došek, jenž číhal u zadní tyčky, nekompromisně skóroval.

Zlínu sice nechyběla snaha, jeho fotbalové umění ale na zvrat nestačilo. Brňané měli v závěru hru pod kontrolou, pokoušeli se o rychlé protiútoky. Deset minut před koncem pečetil jejich vítězství Střeštík, jehož střela téměř z třiceti metrů překvapila brankáře Baránka a míč se od břevna odrazil do sítě.

1. FC Brno - FC Tescoma Zlín 3:0 (1:0)
Branky: 23. a 52. T. Došek, 81. Střeštík. Rozhodčí: Matějek - Slavík, Gallo. ŽK: Bača, Žůrek (oba Zlín). Diváci: 1150.
Brno: Lejsal - Švejnoha, Dvorník, Živný, Čoupek - Kalivoda (61. Kuncl), Polách, Střeštík, Lira - T. Došek (90. Urban), Vrána (77. Baláž). Trenér: Křeček.
Zlín: Baránek - Čelůstka (29. Kroupa), Kroča, Zbožínek, Pazdera - Malcharek, Šmahaj (80. Malár), Zúbek, Bača, Vyskočil - Žůrek. Trenér: Levý

Reklama