Hlavní obsah

Fanoušky Baníku v Olomouci hlídalo 400 policistů a vodní dělo

OLOMOUC

Na několik stovek příznivců fotbalistů Ostravy, kteří v neděli doprovázeli Baník na ligové utkání do Olomouce, dohlíželo ve městě 400 policistů a strážníků. K dispozici měli i vodní dělo. Mluvčí policie Jiří Brada řekl, že k žádným závažným incidentům nedošlo.

Článek

"Během zápasu byl před jednou restaurací napaden fanoušek Sigmy údajně příznivci Baníku. Policie u toho ale nebyla. Muž byl odvezen s otřesem mozku do fakultní nemocnice," uvedl Brada.

V ochozech stadionu bylo 150 pořadatelů, z nichž třetina dohlížela jen na severní tribunu obsazenou fanoušky Baníku. "Měli jsme v provozu i nové monitorovací zařízení s vysokým rozlišením," řekl bezpečnostní technik olomoucké Sigmy Milan Zapletal.

Důvodem zesílených bezpečnostních opatření byla špatná pověst fanoušků, kteří v březnu v Olomouci zapalovali na Andrově stadionu sedačky a reklamní panely. Poškodili i ochranné sítě a toalety. Manažer klubu Martin Rak tehdy spočítal škodu na 200 000 korun. Policisté zaznamenali v březnu v olomouckých ulicích pět trestných činů a osm přestupků. Dva policisté byli napadeni.

Reklama