Hlavní obsah

Jablonec - Sparta 1:0Letenská apokalypsa nekončí, Sparta padla i v Jablonci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Lafata 1 : 0

JABLONEC/PRAHA

Kam až se fotbalová Sparta hodlá propadnout!? Pondělní dohrávka 15. kola Gambrinus ligy jen potvrdila zoufalství a krizi Chovancova týmu. Letenští prohráli i v Jablonci (0:1), takže před posledním letošním kole dál dřepí až na šestém místě tabulky a na suverénně vedoucí Slavii ztrácejí již propastných dvanáct bodů. Nic na tom nezměnily ani změny v sestavě po porážce se střížkovským nováčkem.

Článek

Tragický podzim se podepsal také na bilanci letenského týmu na hřištích soupeřů. Sparta naposledy vyhrála venku před více než dvěma měsíci v Brně, z dalších čtyř zápasů uhrála pouhý bodík v Plzni. Kouč Chovanec avizoval po porážce na Bohemians změny v sestavě. Za oběť jim padli oba mladí krajní obránci. Kúdela usedl na lavičku, Krob se nevešel ani tam. V základní jedenáctce se tak po čase objevili Kučera, Had a Matušovič.

Co však jsou všechny změny platné, když psychika je na bodu mrazu. Sparta začala obezřetně, což nebyl vzhledem k nejistotě její obrany žádný div. Před poloprázdnými tribunami byly první zajímavé akce k vidění až po dvaceti minutách. Nejprve hostující Kušnír uvolnil Vacka, ale ten v dobré šanci míč nezpracoval. Jablonečtí hned vzápětí odpověděli prudkou střelou Michálka a především velkou šancí Klapky, jemuž pokazil radost gólman Blažek. Potom se zase fotbal na dlouhé minuty uložil k zimnímu spánku. Sparta dál hledala samu sebe a Jablonec nebyl ve stavu toho využít.

Rozebraná obrana Sparty

Těsně před přestávkou si ovšem Severočeši všechno vynahradili. A parádně. Legrační obranu Pražanů rozebrali tak dokonale, že exreprezentant Lafata zasunul míč do prázdné branky a otevřel skóre.

Jeden gól Jablonci stačil ke spokojenosti. Počínání sparťanů bylo na Střelnici čím dál marnější. K obratu nevedly ani další korektury v sestavě - hned po přestávce přišel na hřiště Holenda a v průběhu druhého poločasu Slovinec Pečnik. Hra se hodně rozkouskovala, což domácím vyhovovalo.

Deset minut před koncem mohla hrubka Hamouze darovat Spartě aspoň vyrovnání, jenže Holenda podtrhl její momentální rozpoložení a trefil jen brankáře Špita... Jeho zakončení v tutovce v nastaveném čase pak bylo přímo tragikomické.

Po minulé porážce kouč Chovanec konstatoval, že někteří hráči budou muset z Letné odejít. V Jablonci bylo na výměnu zralé pomalu celé mužstvo!

Baumit Jablonec - Sparta Praha 1:0 (1:0)
Branka: 41. Lafata. Rozhodčí: Jech - Ubias, Mencl. ŽK: Kladrubský, Kušnír, Hušek (všichni Sparta). Diváci: 2022.
Jablonec: Špit - Zábojník (59. Krejčí), Pavlík, Huber, Hamouz - Žofčák, Loučka, Klapka (90. Hesek), Eliáš, Michálek - Lafata (88. Homola).
Sparta: Blažek - Kladrubský, Voříšek, Kučera, Had (82. Došek) - Hušek - Kušnír, Vacek (72. Pečnik), Berger, Matušovič (46. Holenda) - Slepička.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články