Hlavní obsah

Sparta rozstřílela Kladno, Boleslav potvrdila druhé místo ve Zlíně

Fotbalisté pražské Sparty na závěr podzimní části Gambrinus ligy i díky hattricku kapitána Bergera rozstříleli Kladno 5:0 a posunuli se v tabulce na čtvrté místo. Mladá Boleslav uspěla ve Zlíně a díky výhře 2:0 přezimuje na druhé příčce za Slavií. Vyhořela Olomouc, která si z Plzně veze vysokou prohru 0:4. Na úvod sobotního programu 16. kola remizoval Liberec s Brnem 0:0.

Článek

Sparta se s podzimní krizí rozloučila pětigólovou kanonádou proti Kladnu. Skóre otevřel vyvedenou střelou z dálky kapitán Patrik Berger, který po zvýšení Wilfrieda opět dalekonosnou bombou upravil na 3:0. V 62. minutě se trefil Marek Kulič a v nastavení uzavřel skóre a hattrick Berger.

Mladá Boleslav bez kapitána Jana Rajnocha a Václava Procházky zvítězila 2:0 ve Zlíně, vítěznou trefu zařídil Michal Papadopulos. Ten před poloprázdnými ochozy v 53. minutě dokončil akci Mendyho. Šest minut před koncem potvrdil výhru střídající Řezníček. Zlín pod trenérem Stanislavem Levým získal z pěti utkání jediný bod.

Hráči Mladé Boleslavi se radují z druhého gólu v utkání 16. kola první fotbalové ligy ve Zlíně.

Olomouc vyhořela v Plzni 

Plzeň nedala šanci Olomouci, která si ze západočeské metropole odvezla nečekaný debakl 0:4. Skóre otevřel Jan Rezek, zvyšovali Petr Trapp, Milan Petržela a Daniel Kolář.

Sobotní program 16. kola Gambrinus ligy otevřelo utkání Liberce s Brnem. Diváci na severu Čech viděli nervózní utkání, v němž byl už po čtvrthodině vyloučený domácí útočník Andrej Kerić. Brno dlouhou přesilovku využít nedokázalo a muselo se spokojit s bezbrankovou remízou.

V neděli se hrají zápasy Teplice - Žižkov, Bohemians Praha - České Budějovice a Příbram - Slavia, pondělní dohrávku obstará duel Ostrava - Jablonec.

16. kolo Gambrinus ligy:
Liberec - Brno 0:0on-line
Sparta - Kladno 5:0 (1:0)on-line
Branky: 26., 59. a 90. Berger, 52. Wilfried, 62. Kulič.
Zlín - Mladá Boleslav 0:2 (0:0)on-line
Branka: 53. Papadopulos, 84. Řezníček.
Plzeň - Olomouc 4:0 (1:0)on-line
Branky: 33. Rezek, 50. Trapp, 54. Petržela, 76. Kolář.
Neděle 30. listopadu:
Teplice - Viktoria Žižkov (15:00)on-line
Bohemians - Č. Budějovice (17:00)on-line
Příbram - Slavia Praha (20:00)on-line
Pondělí 1. prosince:
Baník Ostrava - Jablonec (17:15)on-line

Reklama

Související témata: