Hlavní obsah

Liberec - Brno 0:0I bez vyloučeného Keriče sahal Liberec proti Brnu po výhře

LIBEREC

Bezbrankovou remízou skončil souboj, v němž domácí hráli přes 75 minut v oslabení po vyloučení Keriče. Přesto si i v deseti vytvořili několik slibných šancí, které ale neproměnili. „Bylo to atypické utkání. V Liberci trénuji přes šest let a takový zápas nepamatuji. Dění na hřišti výrazně ovlivnily dva momenty v první čtvrthodině,“ mínil liberecký trenér Ladislav Škorpil.

Článek

Severočeši mohli jít do vedení v 11. minutě, kdy se míč přes Keriče a Frejlacha dostal ke zcela volnému Papouškovi, který ale netrefil odkrytou branku. A za chvíli Kerič strčil v přerušené hře do Střeštíka a uviděl červenou kartu. „Moje chyba, za kterou se omlouvám trenérům, spoluhráčům i fanouškům. Musím mužstvu poděkovat, jak v oslabení bojovalo. Kdybychom prohráli, moc by mě to mrzelo,“ líčil Andrej Kerič. „V souboji o míč jsem Keriče trošku fauloval, ale byl to běžný zákrok. Asi to neunesl a strčil do mě,“ hodnotil inkriminovanou situaci Marek Střeštík, jehož potom provázel při každém kontaktu s balónem pískot publika. „Bylo to nepříjemné. Nezbývalo mi nic jiného, než se s tím porvat. Celkově se mi však nedařilo. Odskakoval mi míč, ale nebylo to jen tím, že na mě lidi pískali,“ tvrdil brněnský záložník.

U Liberce promarnili další možnosti Papoušek, Nezmar, Smetana a především Tomáš Frejlach. „Nejvíc mě mrzí ta poslední nevyužitá příležitost z nastaveného času. Střílel jsem z voleje a kdybych trefil bránu, byl by to jasný gól a mohli jsme slavit,“ pokrčil rameny Frejlach. „Zápas byl ale na můj vkus až zbytečně moc nervózní. Blíží se čas vánoční a lidi by na sebe měli být hodní,“ přidal ještě Škorpil. Brněnský kouč Aleš Křeček konstatoval: „Za celou dobu jsme si nevytvořili žádnou gólovou příležitost. Bod nakonec bereme, ale s průběhem utkání spokojen být nemohu, protože jsme nehráli dobře.“

Slovan Liberec - 1. FC Brno 0:0
Rozhodčí: Jílek - Pospíšil, Moudrý. ŽK: Frejlach, Smetana - Lejsal, Švejnoha, Střeštík, Mareček. ČK: 15. Kerič (Liberec). Diváci: 2500.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Janů - Kerič, Bílek, Frejlach, Papoušek (90. Dort) - Nezmar (61. Smetana), Blažek (79. Dittrich). Trenér: Škorpil.
Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Dvorník, Čoupek - Kalivoda (70. Lira), Mareček, Polách, Střeštík (86. Baláž) - Došek, Vrána (57. Heinz). Trenér: Křeček.

Reklama