Hlavní obsah

Teplický Belic vychytal poosmé čisté konto

TEPLICE

Ve druhém ligovém kole na Žižkově dostal teplický brankář Tomáš Belic kuriózní vlastní gól, který byl pro něj nejčernějším momentem podzimu. V nedělní odvetě však patřil ke strůjcům vítězství domácího celku, když svůj perfektní výkon ozdobil celkově už osmým vychytaným čistým kontem v sezóně.

Článek

„To, že jsem v polovině ze šestnácti podzimních zápasů neinkasoval, je i zásluha spoluhráčů. Máme konsolidovanou obranu, kterou řídí stoperská dvojice Lukáš-Klein. Jsou pro mě jistotou pracovité defenzivy a dost mi v těch nulách pomohli. Nad Žižkovem jsme hlavně chtěli vyhrát a odčinit srpnové selhání. Myslím, že se nám to podařilo,“ uvedl Belic. „Ze začátku jsme měli velké štěstí. Kdyby nám v úvodu Viktorka dala gól, a šance si na to vytvořila, určitě by to bylo pro nás těžší,“ rozjímal gólman.

V dobré formě zastihl závěr podzimu teplického útočníka Štěpána Vachouška, který zopakoval svůj střelecký počin z předchozího duelu na Slavii. Jeho gól do sítě Bartalského otevřel domácím cestu ke třem bodům. „Věděli jsme, že Žižkov přijede bránit a hrát na rychlé protiútoky. Zápas byl o bojovnosti a o prvním gólu. Předpokládal jsem, že který tým ho vstřelí, tak asi zvítězí,“ mínil zkušený forvard. „Dostal se ke mně odražený míč, a tak jsem ho zkusil napálit z voleje levačkou. Dobře to tam spadlo. Měl jsem z toho velkou radost, proto jsem se spontánně rozběhl k lavičce,“ popsal svou trefu.

Potěšil ho zmíněný vzestup formy. „Dlouho jsem se nemohl dostat do zápasového rytmu. Ale poslední kola už to mělo hlavu a patu. Dřina, jakou jsem musel pro fotbal obětovat po několikanásobném zranění, se mi konečně vyplácí. Dík za to patří i mojí rodině, která mi celou dobu věřila. Teď si rád odpočinu, ale už se těším na zimní přípravu, kterou potřebuji jako sůl. Věřím, že zamakáme a jaro v našem provedení bude lepší, než podzim,“ povídal Vachoušek.

Reklama