Hlavní obsah

Trenér Lavička podruhé odmítl nabídku fotbalistů Brna

Bývalý trenér fotbalistů Sparty Vítězslav Lavička podruhé odmítl nabídku vést po odvolaném Petru Uličném fotbalisty Brna. Nepřesvědčila jej ani velkorysá finanční nabídka majitele brněnského klubu Romana Prose s tím, že mohl dělat současně trenéra i manažera. Pros se s Lavičkou sešel v sobotu v Liberci před ligovým utkáním domácího týmu s Brnem.

Článek

Poprvé spolu oba jednali před měsícem. Lavička tehdy nabídku odmítl s tím, že si chce odpočinout a případně se k dalšímu jednání sejdou po skončení podzimní části ligy. "Myslím si, že se naše nabídka natolik zvedla, že by podobnou v tuzemských podmínkách jen těžko dostal," uvedl Pros, jenž neměl na mysli pouze finance.

Bývalý kouč Sparty a české jednadvacítky by dostal volnou ruku při výběru spolupracovníků ve sportovním úseku klubu, odkud odchází Karel Jarůšek. Měl by naprostou volnost i při výběru trenérských kolegů. Přesto řekl Lavička jasné ne s dodatkem, že se nebudou k jednání v nejbližší době vracet. Informoval o tom deník Sport.

"Nabídky si opravdu velice vážím. Ale ještě se necítím plně na to, abych se znovu ponořil do trenérského kolotoče. Brno se mnou jednalo naprosto férově. Bylo to pro mě těžké rozhodování. Nakonec jsem ale řekl ne. Podmínky v tom roli nehrály," poznamenal Lavička.

Pros chce po Lavičkově odmítnutí hledat dál. Zatím má jedinou trenérskou jistotu, kterou je prozatímní kouč Aleš Křeček.

Reklama

Související témata: