Hlavní obsah

Svěrkoš: S Baníkem se na nějakou dobu loučím

Vladimír KolářSport.czPrávo

Úspěšně završili podzimní část Gambrinus ligy fotbalisté Ostravy, v pondělní dohrávce 16. kola porazili 3:1 Jablonec. Gólem k výhře přispěl Václav Svěrkoš, který po skončení zápasu připustil, že v zimní přestávce možná Baník opustí. „Podle toho, co vím, to může být tam, o čem se nejvíc mluví. Do francouzského Sochaux,“ řekl reprezentační útočník.

Článek

Nejžhavější otázka je jasná, byl to váš poslední zápas za Baník v této sezóně?

Je to pravděpodobné.

Kterým směrem odejdete?

Podle toho, co vím, to může být tam, o čem se nejvíc mluví. Do francouzského Sochaux. Ale také je možné i to, že trenérovi Večeřovi zůstanu.

Když jste v 87. minutě střídal a mával divákům, myslel jste na to, že se s nimi loučíte na delší dobu?

Ano, proběhlo mi to hlavou. Vlastně jsem na to myslel už před utkáním. Proto jsem se na zápas moc těšil a přál jsem si, abychom Jablonec porazili.

Povedlo se a vypadalo to dost snadně.

Možná to tak vypadalo, ale nebylo. Určitě nám moc pomohlo, že jsme po dvaceti minutách vstřelili gól a krátce před koncem první půle přidali druhý. Kdyby se nám podařilo totéž minule na Bazalech proti Českým Budějovicím, možná bychom je porazili.

Ale Jablonec nebránil tak úporně jako České Budějovice, dopřál vám víc prostoru, protože se snažil útočit.

Spíš udělal chyby, kterých se Budějovice vyvarovaly. Nám se je podařilo využít.

Ideálně jste přihrál na první i na třetí gól a druhý vstřelil z hodně ostrého úhlu. To byla obtížná trefa. Věřil jste si?

Chtěl jsem trefit kout u vzdálenější tyče a povedlo se mi to. Že to bylo těžké, ocenili i kluci o přestávce v šatně. Ale také si nezapomněli rýpnout. Říkali mi, že dneska trefím z tak těžké pozice, když to tolik není třeba, protože jsme vedli, a v Olomouci nedám gól, když je přede mnou celá branka. A ten gól jsme tam hrozně moc potřebovali.

Baník má třicet bodů. Je to dost? Jste spokojený?

Je to dost. Ale když si vezmu některé zápasy, v nichž jsme o body přišli, například právě v Olomouci, tak si říkám, že na jaře mohou chybět. Byl bych velice zklamaný, kdyby se to vyplnilo.

Reklama

Související témata: