Hlavní obsah

Šéf CSKA Moskva tvrdí, že Necid v zimě nastoupí do přípravy

MOSKVA

Vedení fotbalového klubu CSKA Moskva nejspíš nevyslyší přání Slavie, která se snaží udržet nejlepšího střelce české ligy Tomáše Necida v kádru i pro jarní část sezóny. Prezident ruského celku Jevgenij Giněr v úterý prohlásil, že devatenáctiletý útočník se na začátku ledna zapojí do přípravy mužstva na novou sezónu.

Článek

Vedoucí tým české ligy měl velký zájem o to, aby autor 11 podzimních gólů mohl v červenobílých barvách ještě půl roku hostovat. "Necid je naším hráčem, jen jsme ho zatím nechali ve Slavii. Na začátku ledna, až se fotbalisté vrátí z dovolených, začne trénovat s námi," citovala šéfa CSKA agentura RIA Novosti.

Ruská média v této souvislosti spekulují o pravděpodobném odchodu krále střelců ruské ligy Vágnera Lova z CSKA. Zájem o brazilského útočníka mají údajně i londýnská Chelsea nebo Real Madrid.

Moskevský celek nicméně již nemůže Necida využít v Poháru UEFA, v němž se probojoval do jarní vyřazovací části. V příští sezóně evropských klubových soutěží bude CSKA hrát v Lize mistrů, účast si zajistil druhým místem v letošním ročníku ruské ligy.

Necid se v červenci stal nejlepším střelcem mistrovství Evropy do 19 let, v listopadu vstřelil při svém debutu v národním týmu gól do sítě San Marina. CSKA za něj údajně zaplatil více než 100 miliónů korun.

Reklama