Hlavní obsah

Zlín zamíří v zimní přípravě do Turecka

ZLÍN

Herní soustředění v Turecku bude vrcholem zimní přípravy fotbalistů Tescomy Zlín před jarní části první ligy, v které se budou snažit dostat z posledního místa v tabulce. Pro hráče to bude novinka - Zlín se naposledy v zimní přestávce připravoval na jihu Evropy před čtyřmi lety na Kypru. V posledních třech letech dával přednost herním soustředěním na Slovensku ve Zlatých Moravcích.

Článek

Nový trenér Stanislav Levý v některých bodech pozměnil nachystaný model zimní přípravy a svým svěřencům připravil až do 11. prosince tréninkový program. Po dovolené se sejdou fotbalisté k další přípravě až 5. ledna.

"Nyní si musíme důkladně vyhodnotit podzimní sezonu a vyvodit ze špatných výsledků důsledky. V zimní přípravě čeká na hráče tvrdá práce, veškeré úsilí směřujeme k prvoligové záchraně," uvedl trenér Levý, jenž chce sehrát rámci Tipsport ligy i dva zápasy v jednom dni.

Trenér hlavně hledá těžké soupeře na zahraničním soustředění. "Zatím má termínový kalendář zápasů hrubou podobu. Soupeře na soustředění v Turecku teprve hledáme," vysvětlil klubový sekretář Petr Klhůfek.

Program přípravy Tescomy Zlín:
5. ledna: zahájení přípravy ve Zlíně,
7. ledna: Zlín - Olomouc (13:00, Tipsport liga v Brně),
10. ledna: Brno - Zlín (10:00), Zlín - Dubnica (14:00, oba Tipsport liga v Brně),
14.-17. ledna: kondiční soustředění v Luhačovicích,
14. ledna: Zlín - Karviná (13:00, Luhačovice),
17. ledna: Zlín - Mutěnice (11:00, Luhačovice),
21. ledna: Čtvrtfinále Tipsport ligy; případně Zlín - B. Bystrica (12:30, Luhačovice).
28. ledna: Trnava - Zlín (13:00, Trnava),
31. ledna - 8. února: herní soustředění v Turecku (tři zápasy v jednání),
15. února: HFK Olomouc - Zlín (14:00).

Reklama