Hlavní obsah

Střeštík už je po operaci kolena

Čestmír FolkPrávo

Nevydařený podzim brněnských fotbalistů zakončil operací. Záložník moravského týmu Marek Střeštík se v pondělí podrobil artroskopii kolena.

Článek

„Byl to důsledek jednoho ze soubojů během podzimu. Už ani nevím, od koho jsem tu ránu dostal, ale několik ligových zápasů jsem pak musel absolvovat pod prášky. Nyní doktoři určili, že si bolavá noha vyžaduje menší zákrok. Nešlo o nic vážného, hned v úterý mě z nemocnice propustí a zimní přípravu bych měl stihnout. Možná s výjimkou prvního lednového týdne,“ zjistil si od lékařů vicemistr světa z loňského šampionátu dvacetiletých. „Jen mě trochu mrzí, že se teď během dovolené nebudu moci věnovat doplňkovým sportům. Třeba oblíbenému hokeji,“ svěřil se.

Nabídky se nehrnou

Přestože Střeštík na podzim zdaleka nenavázal na výtečné výkony z minulé sezóny a navíc se pral se zdravotními problémy, byl i tak se čtyřmi góly a jednou asistencí nejproduktivnějším hráčem Brna. „Nemáme ale samozřejmě za sebou vůbec dobré období. Nevedlo se mně ani mužstvu. Desáté místo je zklamáním, na jaře je co napravovat,“ má jasno.

Zatímco loni Střeštík v lize zářil a nakoukl i do národního týmu, letošní podzim zdaleka v takové pohodě neodehrál. Před rokem o nabídky na přestup do českých i zahraničních klubů neměl nouzi. „Teď o žádné nevím,“ naznačil, že zřejmě zůstane v Brně, kde má ještě tříletou smlouvu.

Nemyslí si ale, že by důvodem poklesu formy bylo jeho menší tréninkové úsilí. „To v žádném případě. Během podzimu jsem se snažil makat ještě víc než předtím, avšak na hřišti to příliš znát nebylo. Věřím, že to přes zimu zlomím a půjdu zase výkonnostně nahoru,“ je přesvědčen Střeštík.

Reklama

Související témata: