Hlavní obsah

Zlínský kouč Levý chce najít vítězné typy

ZLÍN

Situace Tescomy Zlín v nejvyšší fotbalové soutěži je velmi vážná. Poslední místo v tabulce, čtyřbodová ztráta na nejbližší příčku znamenající záchranu. Ve Zlíně však bojují o záchranu každý rok, takže ani v této situaci nepanikaří.

Článek

Nový kouč Stanislav Levý převzal mužstvo před 12. kolem. Na Žižkově s Bohemians Zlín prohrál, o týden později podlehl i Spartě na pražské Letné. Doma uhrál remízu s Olomoucí, ale podzim uzavřel prohrami v Brně a doma s Mladou Boleslaví. Za pět kol tedy jediný bod.

„Samozřejmě je to méně, než jsme si představovali. Po lize jsem si ale vyhodnotil situaci a došel k jasnému závěru. Mužstvo má psychický blok, který mu brání prodat v ligovém utkání to, co se naučí v tréninku, kde nemá takové problémy s obrannou ani útočnou fází. Tohle považuji za největší potíž a příčinu našich neúspěchů,“ řekl Právu Stanislav Levý.

Bojovník a vítězný typ

Levý jako fotbalista patřil k velkým bojovníkům a především vítězným typům. To je další zlínská bolest. „Jakmile dostaneme gól, není v mužstvu nikdo, kdo by tým dokázal zmobilizovat a zvednout, abychom zápas otočili. Chybějí vítězné typy. Takové musíme hledat a najít. Předpoklady k tomu má například stoper Ivo Zbožínek, ale byl dlouho zraněn, neabsolvoval celou letní přípravu a na podzim, i když patřil k tomu lepšímu, měl problémy sám se sebou,“ konstatoval Levý.

Společně s vedením klubu a sportovním úsekem nyní přemýšlí, kudy by měla vést cesta z poslední příčky. „Určitě dojde ke změnám v kádru, ale v tuto chvíli nemohou mluvit o konkrétních jménech. Musíme výrazně zlepšit naši ofenzivu, což ale není jen věcí samotných útočníků, ale také středopolařů. Chybí tvořivý záložník,“ přiznal trenér.

Takovým byl například Lukáš Opiela, který odešel do Mladé Boleslavi, kde po zranění stále nehraje. „Samozřejmě padlo i jeho jméno. Nejprve musíme mluvit s ním, jestli by se vůbec chtěl vrátit, pak s Mladou Boleslaví,“ připustil Levý. Přípravu v lednu by rád zahájil i s novými hráči.

Reklama

Související témata: