Hlavní obsah

Kubíček svolává valnou hromadu ČMFS, svaz nesouhlasí

OLOMOUC

Olomoucký funkcionář Jiří Kubíček znovu potvrdil svůj záměr svolat valnou hromadu Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) už v lednu příštího roku, nikoliv až v červnu, jak schválil výkonný výbor. Na poslední lednový den už dokonce předběžně jednání svolal a pokud prý jeho návrh nebude vyslyšen 16. prosince na zasedání výkonného výboru, ve stejném termínu uspořádá alespoň pracovní shromáždění všech delegátů. Vyplývá to ze zprávy, kterou v úterý rozeslal médiím.

Článek

Dlouholetý oponent současného vedení ČMFS a jeho místopředseda se pře se svazem o to, kdy by se měla uskutečnit valná hromada. Podle něj - i podle řady regionálních funkcionářů - by měla být do dvou let od poslední valné hromady, která se uskutečnila 3. února 2007. Ostatní svazoví představitelé jsou však názoru, že stanovám vyhoví, pokud ji svolají kdykoli během příštího roku, a tak určili termín 27. června.

Kubíčka v jeho úsilí nedávno podpořilo i 49 okresních fotbalových svazů. Podle svazového místopředsedy to stačí k tomu, aby mohla být svolána mimořádná valná hromada. Jenže legislativní rada ČMFS minulý týden potvrdila, že podle jejího výkladu stanov tak může učinit právě jen výkonný výbor a návrh regionálních zástupců zavrhla.

Kubíček přesto v úterý rozeslal zprávu, kterou svolal svým jménem předběžně dvanáctou řádnou valnou hromadu na 31. ledna do Club hotelu v Průhonicích. S dodatkem, že pokud výkonný výbor nerozhodne o svolání hromady nejpozději do 3. února, uspořádá akci jako pracovní shromáždění delegátů.

Fotbalový svaz trvá na tom, že podobné iniciativy nic neřeší a nikoho k ničemu nezavazují. "Na svolání podobného shromáždění má právo jakákoliv fyzická osoba, bez ohledu na funkci," řekl ČTK šéf právního oddělení svazu Marcel Petrásek.

Reklama