Hlavní obsah

Slávistický stoper Suchý je na odchodu, zájem má Hamburk

Fotbalisty Slavie Praha kromě Tomáše Necida opustí v zimní přestávce pravděpodobně také talentovaný stoper Marek Suchý. O dvacetiletého Suchého se zajímá několik zahraničních klubů, nejpravděpodobnější je jeho odchod do bundesligového Hamburku.

Článek

Páteční vydání deníku Sport uvedlo, že přestup Suchého do Hamburku je již jistý. Čeká se prý již jen na to, až německý klub informaci oznámí. O mladého obránce je zájem z evropských klubů již delší dobu, přesto má Suchý smlouvu v pražském týmu do roku 2010.

„To, že o Marka je zájem, víme již dlouho. O nějakém konkrétním jednání je ale ještě předčasné mluvit. Víme o zájmu několika celků, které jej sledují dlouhodobě a jsou to skutečně renomované kluby,“ prozradil ČTK předseda představenstva Slavie Tomáš Rosen.

Suchý na sebe upozornil na loňském mistrovství světa hráčů do dvaceti let, kde čeští fotbalisté postoupili do finále. „Máme s hráčem domluvu, že mu umožníme odchod do pro něj lukrativního klubu, ale musí to být pochopitelně zajímavé i pro Slavii. O zájmu Hamburku víme, ale jsou tu i kluby, které Suchého sledují již od loňského léta a zajímají se o něj,“ dodal Rosen.

Reklama

Související témata: