Hlavní obsah

Fotbalista Sabou se vrací z Teplic na Žižkov

PRAHA

Fotbalový záložník Jiří Sabou se vrací do Viktorie Žižkov, kam přestupuje z Teplic. ČTK informaci o přestupu potvrdili žižkovský trenér Zdeněk Ščasný i teplický ředitel František Hrdlička. Čtyřiatřicetiletý odchovanec berounského fotbalu tak přichází do klubu, v němž velkým fotbalem začínal právě pod taktovkou nynějšího kouče. Na Žižkově by měl podepsat dvouletý kontrakt.

Článek

V pražském klubu Sabou působil v letech 1999 až 2004, přičemž do Prahy přišel s vizitkou kanonýra. Na Žižkově z něho ale Ščasný udělal brzy defenzivního záložníka, což je pozice, pro niž má větší vlohy, ale i z tohoto postu se dokáže střelecky prosadit. To prokazoval nejen na Žižkově, ale i při dalším úspěšném působení v Teplicích.

Ščasný věří, že právě Sabou je vhodným typem hráče, který by mohl pomoci mužstvu k záchraně. "Jirka už začínal tušit, že toho v Teplicích asi tolik nenahraje a ani už nemá všechno jisté. Myslím si ale, že hráč jeho typu se nám nyní hodí - jeho nasazení a agresivita mohou týmu v současné chvíli prospět, navíc prostředí na Žižkově výborně zná," vysvětlil Ščasný, proč se rozhodl obnovit někdejší spolupráci.

V Teplicích se přestupu nebránili. "Jirka toho hodně pro náš klub udělal, a tak jsme mu ani nedělali problémy a přestup byl vyřešen poměrně rychle," uvedl pro ČTK Hrdlička.

Sabou celkem odehrál 241 prvoligových utkání, v nichž vstřelil 28 branek. Možná posledního přestupu své kariéry se dočkal dva týdny po svých 34. narozeninách.

Reklama

Související témata: