Hlavní obsah

Trenér Levý skončil své krátké působení ve Zlíně

ZLÍN

Pouhých pět zápasů vedl fotbalisty Tescomy Zlín trenér Stanislav Levý, kterého dnes vedení posledního týmu prvoligové tabulky odvolalo společně s jeho asistentem Zdeňkem Bečkou. Podle generálního manažera klubu Ladislava Valáška byly příčinou neuspokojivé výsledky a také rozdílné názory na vedení mužstva v boji o záchranu v soutěži.

Článek

"Pod vedením trenéra Levého se nám nepodařilo dosáhnout lepší výsledky. Obě strany se domluvily na tom, že se více k situaci nebudou vyjadřovat. O novém trenérovi rozhodneme na pondělním zasedání. Snažíme se vyjít z úsporných variant. Jednou z možností je, že se vrátíme ke trenérovi (Ladislavu) Minářovi s asistentem (Markem) Kalivodou," řekl ČTK Valášek.

Vedení klubu na dnešním mimořádném zasedání také rozhodlo, že zruší zimní soustředění v Luhačovicích a tým pojede pouze na soustředění v Turecku.

Na podzim vedli fotbalisty Zlína tři trenéři. Po sedmém kole a prohře se Slavií Praha 0:3 skončil Josef Mazura. Vedení klubu se sice domluvilo s Levým, ten byl ale vázán až do konce října smlouvou v Plzni, třebaže tam jako kouč skončil už v dubnu. Dočasně proto tým převzali sportovní ředitel Minář s asistentem Kalivodou.

Levý nastoupil do funkce na posledních pět podzimních kol. V nich tým získal jediný bod za remízu se Sigmou Olomouc, celkové skóre Zlína z těchto zápasů bylo 1:9. Pod Mazurovým vedením získal Zlín pět bodů, kouč Minář vybojoval tři body.

Poslední tým tabulky Zlín ztrácí na patnáctou Viktorii Žižkov dva body a na nesestupové 14. místo Kladna čtyři body.

Reklama

Související témata: