Hlavní obsah

Sparta potvrdila dohodu se Záhřebem, Slepička přestoupí v lednu

Vedení Sparty Praha v sobotu oficiálně potvrdilo, že se domluvilo se zástupci Dinama Záhřeb na přestupu sedmadvacetiletého fotbalisty Miroslava Slepičky. Transfer však bude administrativně dotažen až po zahájení zimního přestupního období počátkem ledna příštího roku. ČTK to řekl personální ředitel pražského klubu Jakub Otava.

Článek

O Slepičkově přestupu informoval v minulých dnech chorvatský tisk, který se odvolával na informace tamních klubových funkcionářů. Sparta v pátek ještě dohodu nepotvrdila, ale nyní už je prý s Dinamem definitivně domluvena. "Mohu potvrdit, že oba kluby se na přestupu dohodly, ale až počátkem ledna bude možné transfer považovat za uzavřený," uvedl Otava.

Tomu ale asi nebude nic bránit. Fotbalista je už údajně také se Záhřebem na podmínkách domluven a všechno bude oficiálně zpečetěno počátkem ledna v Chorvatsku, kde Slepička podstoupí zdravotní testy a podepíše dvouapůlletou smlouvu. Kluby přestupovou sumu neoznámily, podle zákulisních informací doputuje do letenské pokladny milión eur, v přepočtu 26 miliónů korun.

Slepička: Ze Sparty se mi neodchází lehce

Fotbalista bere nové angažmá po tříletém působení na Letné jako novou výzvu. "Ze Sparty se mi nebude vůbec odcházet lehce. Prožil jsem zde nádherné roky, zvykl si na prostředí klubu a především na fanoušky, kterým tímto moc děkuji za podporu," řekl odcházející útočník.

Pro dvojnásobného českého reprezentanta to bude první zahraniční angažmá. V české lize hrál do roku 2002 za Příbram, před přestupem do Sparty v roce 2005 působil tři roky v Liberci. V nejvyšší soutěži odehrál Slepička 151 zápasů a nastřílel 31 gólů.

Reklama

Související témata: