Hlavní obsah

Místopředseda ČMFS Košťál ve fotbale skončil

Karel FeltPrávo

Vlastimil Košťál v českém fotbale po deseti letech skončil. Rezignoval na všechny funkce. Už v červnu po neúspěšném EURO se vzdal funkce manažera reprezentace. Předsedu ČMFS Pavla Mokrého tato informace nepřekvapuje. "Vzhledem k tomu, že Košťál ve druhé polovině roku docházel na výkonný výbor minimálně, to není až takové překvapení," řekl v rozhovoru pro Právo.

Článek

„Pane předsedo, členové výkonného výboru, kolegové, tímto dopisem Vám oznamuji, že jsem se rozhodl ke dni 31.12.2008 rezignovat na funkci 1. místopředsedy ČMFS a zároveň ke stejnému datu ukončit svoji činnost ve VV. Důvody k těmto krokům jsou především osobního charakteru a netřeba o nich spekulovat. Předpokládám, že vzhledem ke skutečnosti, kdy je všeobecně známo, že nebudu na nadcházející volební hromadě kandidovat na žádnou funkci ve VV, toto rozhodnutí nikoho nepřekvapí."

"V čase do volební valné hromady se ve „fotbale“ bude stejně pouze politizovat a nikoliv pracovat, takže není nutné mně cokoliv vyčítat. Jsem toho názoru, že po 10 letech, které jsem strávil ve fotbale, je čas odejít a ponechat řízení zcela novým neokoukaným funkcionářům, neboť snad pouze oni jsou schopni vyvézt fotbalové hnutí z křeče, ve které se nyní nachází. Doufám, že se to včas podaří, protože fotbal, stejně jako ostatní sporty v ČR s ohledem na přicházející hospodářskou krizi, určitě nečeká, co se týká financování, lehká budoucnost,“ píše Košťál v dopise Mokrému a členům výkonného výboru, který dostalo od zdroje, jenž si nepřál být zveřejněn, i Právo.

„Žádný dopis jsem dosud nedostal. Informaci mám z doslechu, ale vzhledem k tomu, že Košťál ve druhé polovině roku docházel na výkonný výbor minimálně, to není až tak velké překvapení. Hovořil sice o možné kandidatuře na červnové valné hromadě, ale nic pro to nedělal. Podobně jako v případě rezignace Milana Brabce po úplatkářské aféře nebo v době trestu Jiřího Kubíčka není třeba nic svolávat. Výkonný výbor je usnášeníschopný i ve dvanácti lidech,“ řekl Právu předseda ČMFS Pavel Mokrý a potvrdil to i další člen výkonného výboru ČMFS, který si nepřál být jmenován. Podle něho má Košťál údajně rodinné problémy.

Košťál vstoupil v roce 1999 do Sparty. Tu koupilo od VSŽ Košice Vydavatelství Vltava Labe Press, které Košťál založil. V roce 2005 dvakrát neúspěšně kandidoval na funkci předsedy ČMFS. Až po spojení s Mokrým se stal 1. místopředsedou za Čechy. Věnoval se však hlavně reprezentaci. Po EURO se stáhl a začal budovat hotel v Kaprunu. „Nemusím působit jen ve fotbale, mohu se uplatnit i jinde,“ řekl Košťál v létě Právu. Moravský místopředseda Jiří Kubíček tak přišel ve vedení fotbalu o nepřítele číslo 1.

Reklama