Hlavní obsah

Sparta angažuje Romana Hubníka a Pamiče, láká také Petera

PRAHA

Hostování stopera Romana Hubníka ve Spartě Praha již nic nebrání. Ruské média oznámila, že čtyřiadvacetiletý český fotbalista odchází z FK Moskva do letenského klubu na roční hostování. Sparta sice hráčův příchod ještě oficiálně nepotvrdila, ale podle hráčova agenta Pavla Zíky je dohoda na nejlepší cestě. Stejně jako v případě chorvatského levého obránce Manuela Pamiče, jenž přichází hostovat ze Salcburku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Roman Hubník z v dresu české jednadvacítky se snaží projít přes Nizozemce Tiendalliho - archivní foto.

Článek

Stejně jako v případě chorvatského levého obránce Manuela Pamiče, jenž přichází na rok hostovat ze Salcburku. V nejbližších dnech se Spartě nejspíš podaří uzavřít i přestup německého ofenzivního záložníka Sergia Petera, který působí v Blackburnu.

Hubník podle všeho už v pátek ráno nastoupí do přípravy českého vicemistra. "Dohodu s ruským klubem finalizujeme. Věříme, že se nám ji podaří dotáhnout a hostování nebude nic bránit," prohlásil personální ředitel Sparty Jakub Otava. Současně potvrdil, že klub intenzivně jedná také o hostování dvaadvacetiletého Manuela Pamiče.

Příchod Hubníka potvrdil i Zíka

Podobně mluví i Zíka, jehož společnost Sport Invest International oba hráče zastupuje. "Vše je na nejlepší cestě, aby počátkem ledna bylo možno potvrdit dohodu mezi kluby," uvedl hráčský manažer na adresu Hubníka. Potvrdil také blížící se příchod Pamiče. "Kluby jsou již předběžně domluveny, ještě nám chybí koncem týdne doladit hráčovu smlouvu. Předpokládám však, že jeho příchodu také nic bránit nebude," řekl Zíka.

Někdejší lídr juniorských reprezentačních výběrů Hubník odešel před dvěma lety z Olomouce do FK Moskva za tři a půl miliónu eur (zhruba 100 miliónů korun) s velkými ambicemi, ale v ruském angažmá si příliš nezahrál. Celkem nastoupil ke třinácti prvoligovým utkáním, v nichž vstřelil dva góly. V české lize předtím odehrál 104 zápasů a dal čtyři branky.

Pamič patří mezi chorvatské naděje

Pamič byl stabilním členem chorvatské jednadvacítky, do Salcburku přišel přesně před rokem z Rijeky. V nabitém salcburském kádru se však nedokázal trvale prosadit, odehrál jen šest zápasů. Přesto patří mezi největší chorvatské naděje. Na Letnou přijde na roční hostování s opcí na přestup.

Dvaadvacetiletý Peter má argentinské předky, ale narodil se v Mannheimu. Prošel německými juniorskými výběry, v Blackburnu působí od patnácti let. Z tamní akademie se dokázal prosadit až do prvního týmu, v němž nasbíral 17 ligových zápasů. Nejvydařenější vystoupení prožil hned v prvním soutěžním duelu za Blackburn, v němž jeho klub porazil v lednu 2006 v Anglickém poháru Queens Park Rangers 3:0 a Peter připravil všechny góly. Rok 2005 strávil na hostování v belgickém Cercle Bruggy.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články