Hlavní obsah

Hašek: S Řepkou ani s Blažkem nemám problém

Pavel DosadilSport.cz

Podruhé se vrátil na Letnou. V devětatřiceti letech však už nepůjde o hráčskou výpomoc. Martin Hašek má za úkol pozvednout upadající fotbalisty Sparty jako kouč. Jeho role bude v domácích poměrech netypická, ve funkci prvního trenéra podléhá hlavnímu trenérovi a generálnímu manažerovi Jozefu Chovancovi.

Článek

V čem se liší role vaše a Chovancova?

Generální manažer asi nebude každý den na tréninku a pokud na něj přijde, může být také jen v roli pozorovatele. Naopak první trenér na hřišti vše aktivně vykonává.

Rozmýšlel jste si dlouho, než jste na tento model přistoupil?

V domácích poměrech to není obvyklý systém. Jednání tedy probíhala poměrně dlouho, bylo nutné si všechno dobře ujasnit.

Na co si se Spartou na jaře troufáte?

Klub vždy mívá nejvyšší cíle. Příprava však teprve začíná, takže se musím s mužstvem nejdřív seznámit. Pak teprve mohu odpovědět.

Na podzim jste sledoval Spartu zvenčí. Co jste považoval za její největší slabiny?

Zlepšit se musíme téměř ve všem... Byl bych rád, aby se na hřišti víc běhalo, aby se zlepšila organizace hry dozadu. S lepším pohybem souvisí také větší aktivita. V zimní přípravě však musíme nejdřív zapracovat na zlepšení fyzické kondice.

Podílel jste se už na programu zimní přípravy?

Mustr byl daný. Dvě soustředění a turnaj v Hong Kongu, to už se měnit nedalo. Náplň mezi tím jsme konzultovali společně.

A měl jste slovo i při výběru posil?

Byl jsem seznámený se jmény, která přicházejí v úvahu. Rozhodnutí o tom, kdo přijde, však ve Spartě není na jednotlivci, ale na kolektivu kompetentních lidí.

Všeobecně se očekává, jak budete vycházet s mazáky Řepkou a Blažkem. Traduje se, že vaše minulé společné působení nebylo právě idylické...

Četl jsem to a dobře se bavil. S Jardou Blažkem ani Tomášem Řepkou jsem nikdy neměl žádný osobní konflikt! Otevřeně říkám, že jsme nikdy nebyli v žádném sporu. Jestli jsme měli na některé věci rozdílné názory, to je normální. S Řepkou ani s Blažkem nemám žádný problém.

Reklama

Související témata: