Hlavní obsah

Kladenští fotbalisté zahájili přípravu na jarní boje o záchranu

Mezi prvoligové fotbalové týmy, které už zahájily přípravu na jarní sezonu, se dnes zařadilo Kladno. Hráči středočeského klubu, které čeká na jaře boj o záchranu v nejvyšší soutěži, si hned napoprvé pořádně sáhli do svých sil, neboť je čekaly běžecké testy. V neděli mužstvo odjede na kondiční soustředění.

Článek

Trenér Martin Hřídel svěřence po vánoční dovolené nijak nešetřil. Vydal se s nimi na nedaleký všesportovní areál Sletiště a tam každý z hráčů kromě gólmanů musel splnit plánovaný test - sedmiminutový běh. Každý měl zvládnout ve stanoveném limitu dva kilometry. Ještě před tím se však fotbalisté museli zvážit. "Pouze ve dvou případech je váha na hranici pokuty, což je velmi dobré," pochvaloval si Hřídel.

A pak už fotbalisté balili věci pro nedělní ranní odjezd na soustředění v Krkonoších. V autobuse budou dva noví hráči: David Bartek z Bohemians 1905 přichází na půlroční hostování, Lukáš Dvořák z Vlašimi zatím jen na přípravné období.

"Teď budeme čekat na další hráče, ale jenom na kvalitu. Finance na to máme, rozhodně nechceme kádr jenom rozšiřovat. Potřebujeme útočníka střelce, jehož góly nám pomohou k záchraně. Ale může přijít i těsně před ligou," uvedl na klubovém webu ředitel Eduard Novák.

V Krkonoších čeká na hráče třífázový trénink, ve středu přijde na řadu "zpestření" v podobě 50 kilometrů dlouhého běžkařského výběhu. Až na Šilhana, který podstoupil během dovolené drobný operační zákrok, jsou všichni zdravotně v pořádku, dohromady se dali i podzimní marodi Mašanský a Dubský.

Reklama

Související témata: