Hlavní obsah

Teplice testují brankáře a řeckého beka

TEPLICE

Dvě zbrusu nové tváře vyzkouší na začátku zimní přípravy trenér teplických fotbalistů Jiří Plíšek. Do osmého celku první ligy přišli na testy brankář Bartoloměj Kuru z Austrie Vídeň a řecký obránce Alexandros Theodosiadis z německého FSV Frankfurt. Oba jsou se severočeským týmem od neděle na kondičním soustředění ve Špindlerově Mlýně.

Článek

„Především chceme, aby se poznali s mužstvem a zvykli si na případné nové prostředí. Všímám si jich v tréninku a samozřejmě je uvidím i při hře. Měli by nastoupit v sobotu v Děčíně v rámci Tipsport Cupu na umělé trávě proti druholigovému Mostu,“ říká na jejich adresu kouč.

Kuru je synem českého otce a polské matky a žije v Rakousku od čtrnácti let. „Dáme mu šanci, aby se popral o místo v brance. Zatím nemáme typickou jedničku mezi tyčemi. Po odchodu Belice do řeckého Panioniosu Atény cítí příležitost chytat Martin Slavík po návratu z hostování v Příbrami. Ale je možné, že během ledna přivedeme ještě dalšího brankáře. Necháváme tomu volný průběh,“ uvažuje Plíšek.

A proč Tepličtí přivábili Theodosiadise? „Je to hráč na levou stranu obrany a právě tenhle post nemáme adekvátně obsazen. Na podzim tady hrál Rosa, ale nebyla za něj žádná alternativa. Sám jsem zvědavý, jak se řecký bek projeví. Ve dvaceti letech patří k perspektivním fotbalistům,“ přemítá trenér.

Z hostování v Jablonci se vrátil slovenský útočník Hesek a z Ústí nad Labem Vondrášek s Bartošem. „Hesek dal za Jablonec dva góly, i když nehrál stabilně. Určitě má v sobě potenciál, který by měl využít v našem dresu. Každopádně dostane příležitost zabojovat i o základní sestavu,“ nastiňuje kouč.

Soustředění ve vojenské zotavovně Bedřichov ve Špindlerově Mlýně si pochvaluje. „Byl jsem tady už před několika lety s druholigovým Ústím nad Labem. Zatím nám přeje počasí a všechno probíhá bez problémů,“ zdůrazňuje Plíšek.

Reklama

Související témata: