Hlavní obsah

Fotbalový útočník Besta se chystá odejít do zahraničí

BRNO

Fotbalový útočník Aleš Besta se chystá v zimním přestupním termínu odejít do zahraničí. Má v tom i podporu vedení brněnského klubu, kde má do konce sezóny platnou smlouvu, ale již koncem září byl vyřazen z kádru. Na vině byl konflikt na tréninku se spoluhráčem Markem Střeštíkem a následně i bývalým koučem Petrem Uličným; od té doby Besta trénoval individuálně.

Článek

Nový kouč Miroslav Beránek se neúspěšně pokusil s Bestou dohodnout na návratu do kádru pro jarní část sezony. "Mluvili jsme spolu po telefonu, což není ideální. Aleš chce v zimním termínu přestoupit. S vedením klubu situaci akceptujeme," řekl Beránek.

Podle něj bude pro obě strany ideální, pokud se přestup uskuteční co nejdříve. Besta podle Beránkových slov jedná se dvěma kluby, ale nespecifikoval je. "Jen mi řekl dvě země, do kterých by mohl zamířit. Zatím je ale nechci odkrývat. Mohu jen říci, že v nich začínají soutěže velmi brzy, už koncem ledna," dodal Beránek.

Podle neoficiálních informací by chtěl Besta zamířit do Belgie, Německa nebo Švýcarska. V listopadu neúspěšně zkoušel získat angažmá v anglickém druholigovém Charltonu Athletic.

Od úterý se Besta prozatím zapojí do přípravy v Brně. "Nebude ale trénovat s prvoligovým týmem, kde je nyní v přípravě hodně hráčů, ale začne s juniorkou. Uvědomuje si, že musí v případě přestupu přijít do nového působiště v co nejlepší kondici," uvedl sportovní ředitel FC Brno Radek Bělák.

Reklama

Související témata: