Hlavní obsah

Jablonec zahájil fotbalovou přípravu s Černým a zkouší Farkaše

JABLONEC NAD NISOU

S útočníkem Pavlem Černým a také slovenským záložníkem Michalem Farkašem zahájili jablonečtí fotbalisté přípravu na jarní sezónu. Stejně jako před rokem stráví Severočeši klimaticky nepříznivé období v domácím prostředí a pokud to klub zvládne ekonomicky, vyrazí stejně jako loni také na herní soustředění na Kypru.

Článek

Zatímco Černého hostování klub už potvrdil, Farkašovo setrvání ještě není jistou záležitostí. Po vypršení smlouvy v Nitře ho Jablonečtí nejprve vyzkouší, a teprve poté se rozhodnou, zda ho angažují.

Právě ve středové řadě musí Jablonec hledat náhradu za dalšího Slováka Igora Žofčáka, který se vrátil z hostování do Sparty podobně jako gólman Lukáš Zich. Pokud by se ale Sparta rozhodla Zicha uvolnit zpět na hostování, Jablonec náhradu na post druhého brankáře hledat nebude. A pryč už je také Andrej Hesek, který se vrátil do Teplic.

Dnes už fotbalisté vyběhli do zasněženého terénu, odpoledne je čeká trénink na umělém povrchu. Do přípravy zatím nenaskočil nemocný brankář Špit, útočník Klapka kvůli potížím s kolenem začal dnes pouze na rotopedu.

Příprava doma

Jablonečtí budou i nadále trénovat výhradně doma, žádný odjezd na hory rozhodně neplánují. "Kam bychom jezdili, na horách jsme tady," žertoval na prvním tréninku kouč František Komňacký. Tento týden budou střídat fotbalisté výběhy v terénu, tréninky v hale i na umělém trávníku. Podobné to bude i příští týden, i když již formou soustředění v hotelu uvnitř areálu na Střelnici.

Komňacký by byl rád, kdyby nakonec s týmem mohl na Kypr. Ekonomická situace by však ještě mohla oblíbený kemp překazit. "Ale šéf klubu pan Pelta naznačil, že to zvládneme. V opačném případě by to byl problém, na přírodní trávu se těžko jinde před startem ligy dostaneme," uvedl trenér, který hned dnes hráče upozornil, že na jaře budou hrát o své živobytí.

"Pokud budeme mít výsledky, sponzoři nám budou dále nakloněni i v těžké ekonomické době. Pokud ale ne, doplatí na to znovu hráči," připomněl kouč tvrdou realitu.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články