Hlavní obsah

Zlín začal přípravu na záchranářské boje bez Zúbka

Bez zraněného Marka Zúbka, který má natržený stehenní sval, zahájili přípravu na jarní záchranářské boje fotbalisté Zlína, posledního týmu ligové tabulky. Do přípravy pod vedením kouče Ladislava Mináře, který vystřídal v prosinci odvolaného Stanislava Levého, se zapojili i tři noví hráči Filip Rýdel, Martin Pulkert a na zkoušku Dejan Jurkič.

Článek

Novou tváří v realizačním týmu je druhý asistent Jaroslav Švach.

Angažmá ve Zlíně naopak na poslední chvíli odmítl obránce Jaroslav Nesvadba, jenž dal přednost druholigovému Hradci Králové. "Zřejmě vsadil na jistotu. U nás by musel po předchozím zranění nejprve své kvality prokázat na testech. Chtěli jsme jej kvůli zdravotnímu stavu vidět. Už jej přemlouvat nebudeme," uvedl na klubových stránkách trenér Minář.

Nabídku na hostování ve Zlíně odmítl i olomoucký Tomáš Kazár a vedení Tescomy se nepodařilo domluvit ani s druholigovou Opavou na hostování Milana Bartesky.

Trenér Minář na první den připravil hráčům pouze běžecký trénink na čtyřsetmetrovém okruhu ve Vršavě. "Nechtěli jsme hned po vánočních svátcích zatěžovat hráče fotbalem, ten přijde ke slovu až v úterý. Zatím je potřeba, aby si jejich organismus zvykl na zátěž. Už ve středu nás ale čeká utkání Tipsport Cupu v Brně s Olomoucí," řekl Minář.

Hlavní část soustředění absolvují fotbalisté Zlína v domácím prostředí, herní kemp je na programu na přelomu ledna a února v Turecku.

Reklama

Související témata: