Hlavní obsah

Fotbalisté Budějovic získali talentovaného útočníka ze Slavie

Fotbalisté Českých Budějovic získali v zimním období první posilu. Na jih Čech přestoupil osmnáctiletý talentovaný útočník Adam Klavík, který odehrál podzimní část sezóny v dorosteneckém týmu pražské Slavie. Opačným směrem putuje záložník Jan Kovařík, jemuž skončilo v Dynamu hostování.

Článek

Klavík začínal s fotbalem v jihočeském Písku, odkud v mládežnickém věku přestoupil do Slavie. V minulé sezoně jako sedmnáctiletý pravidelně nastupoval v B-týmu Pražanů, ale na podzim o své místo přišel.

I proto projevil zájem vrátit se na jih Čech. "Jsme rádi, že chtěl jít zpátky domů. Už když odcházel do Slavie, tak jsme o něj měli zájem, ale on si vybral Prahu," uvedl pro klubový web českobudějovický kouč Pavel Tobiáš.

Klavíka považuje za hráče s velkým potenciálem. "Prošel mládežnickými reprezentačními výběry, je to talentovaný fotbalista. V této sezóně jsem ho viděl hrát v dresu Slavie v zápase s naším dorostem a i předtím jsem ho nejednou viděl. Je to vysoký útočník, který má přes 190 centimetrů, a to je samozřejmě už pro nás zajímavý typ hráče. Bude na sobě pracovat, získávat zkušenosti a pokusí se prosadit do sestavy," dodal trenér.

Reklama

Související témata: