Hlavní obsah

VIDEO: Slevy na pokutu za nadváhu jsem se nedočkal, smutní Horváth

Ligový podzim zakončili fotbalisté Plzně ve slušné formě, a tak vyhlášený vtipálek Pavel Horváth naskočil do obávané zimní přípravy v dobré náladě. Tu mu nezkazila ani mírná pokuta za těsnou nadváhu. Zkušený záložník a kapitán mužstva by chtěl na jaře s Viktorií minimálně prohnat týmy z čela tabulky.

Článek

Prý jste si o dovolené moc nezalenošili. Trenér Vrba rozdal všem plzeňským hráčům sporttestry a předepsal dávky...

Je pravda, že se mi ještě nikdy nestalo, abych na Štědrý den i na Silvestra běhal. Šlo asi o čtyřicetiminutové úseky a když k tomu připočítám rozcvičku, tak celkem hodinový trénink denně.

Obávané vážení na začátku přípravy tedy proběhlo hladce?

Právě že ne. Dostal jsem tisíc korun pokuty. Předepsanou váhu jsem překročil jen o deset deka, a tak jsem doufal aspoň ve slevu. Bohužel jsem se jí nedočkal... (smích)

Musel jste se během dovolené hodně hlídat?

Přes Vánoce jsem přibral dvě kila, takže pak jsem musel shazovat. Stihli jsme ale i výlet do Lisabonu, kde jsem dřív hrával za Sporting. To bylo příjemné.

Je vám třiatřicet, to už každá zimní příprava dost bolí.

Asi mi nebudete věřit, ale já si ji zatím užívám. Musím zaklepat na své pravé zuby, jsem v pohodě. Zatímco před lety šlo hlavně o běhání v lesích, jsem rád, že trenér Vrba má jiný přístup. Hodně času budeme na hřišti s míčem, ani na hory nás nepožene.

Zpestřením pro vás bude i zimní Tipsport liga.

Určitě. Uměla tráva třetí generace je náročná na zpracování míče, takže se na ní dá vylepšit technika. A nehrozí, že budeme po pádech na zem spálení a se škvárou zadřenou pod kůži jako kdysi. Navíc budeme hrát turnaj bez prémií, jen o pohár a cenu pro nejlepšího střelce, takže fanouškům dokážeme, že nekopeme jen pro peníze. (smích)

Tuto neděli zahájíte turnaj se Slavií, tedy se soupeřem, který vás v Edenu čeká také v jarní ligové premiéře.

Oba týmy se dobře znají a vzájemný ligový zápas je ještě daleko, takže věřím, že si v klidu zahrajeme a nedojde k žádnému okopávání.

Plzeň přezimuje na sedmém místě ligové tabulky. Na co si na jaře ještě troufáte?

Nebudu vyhlašovat žádné útoky na evropské poháry, ale mužstvo máme kvalitní. Je v našich silách, abychom zopakovali výkony z konce podzimu, z nichž jsem měl velmi dobrý pocit.

K velkým změnám teď dochází ve Spartě. Přestože jste musel v létě Letnou opustit, nevzpomněli si náhodou znovu i na vás?

Toho jsem se vůbec nebál... Já už v létě říkal, že nebudu případ jako Honza Rezek, kterého Sparta koupila dvakrát. Myslím, že na Letné to ani nikoho nenapadlo.

Reklama

Související témata: