Hlavní obsah

Doležal: Pekharta jsme zkoušeli přivést do Slavie již čtyřikrát

Téměř do Vánoc si prodloužili podzimní sezónu fotbalisté Slavie, a tak zimní přípravu začnou až v pátek jako poslední z prvoligových celků. Obhájce mistrovského titulu vede tabulku o šest bodů před Mladou Boleslaví, nechce však usnout na vavřínech. Petr Doležal, generální ředitel Slavie, proto pracuje na doplnění kádru pro jaro.

Článek

Přehled zimních změn je zatím stručný. Kanonýr Necid odešel do Ruska, ve velké formě hrající obránce Krajčík do Itálie...

Pro fanoušky Slavie samozřejmě není příjemná zpráva, že nám odešli dva klíčoví hráči. S CSKA Moskva jsme se ovšem na jarním hostování Tomáše Necida nedohodli a u Mateje Krajčíka převážila touha zkusit si kvalitní ligu. Byl naším služebně nejstarším hráčem a za pět let odvedl Slavii výborné služby.

Za Necidem čekala na svou šanci řada útočníků. Vystačíte si tedy s náhradou z vlastních zdrojů, nebo koupíte dalšího střelce?

Pracujeme na angažování typologicky shodného útočníka, jakým byl Necid. To je naše zimní priorita. Jednáme se třemi hráči, jejich jména si ale nechám pro sebe.

Jedno se ale přece jen nabízí. Mladý exslávista Pekhart, který se zatím marně snaží prodat svůj talent v Anglii.

K tomu mohu jen říci, že Tomáše jsme se snažili přivést ve všech čtyřech posledních přestupních termínech - a ani jednou jsme se s Tottenhamem nedohodli. Nedělám si iluze, že by se nám to na pátý pokus podařilo...

Druhá mezera v základní sestavě vznikla odchodem Krajčíka. Zvládne ji zaplnit Dřížďal, který po zranění téměř rok nehrál?

Je pravda, že Franta dlouho stál. Je to však velmi poctivý hráč, který se už dostal do patřičné fyzické kondice a věřím, že se během dvou měsíců přípravy zase vykope. A kdyby mu to trvalo déle, je tu ještě Peter Grajciar. Přicházel jako člen širšího kádru slovenské reprezentace s tím, že by mohl být případnou alternativou právě za Krajčíka. Ve Slavii zatím skoro nic neodehrál, teď má tedy šanci předvést se.

Máte v plánu posílení i dalších řad?

Uvidíme, mužstvo se sejde až v pátek. Chceme, aby trenéři měli všechny posily k dispozici před odletem na herní soustředění.

Čekalo se, že v zahraničí bude zájem i o další vaše hráče. Jsou tedy ve hře ještě některé odchody, třeba Suchého?

Myslím, že Marek v tomto přestupním termínu neodejde. Nic nemohu tvrdit najisto, ale s uvolněním dalších hráčů nepočítáme. To by musela být nabídka za ně velmi lukrativní.

K tradiční redukci kádru před startem ligy však asi dojde.

Ano, s tím počítáme. Evropské poháry už hrát nebudeme, zbývá nám liga a Pohár ČMFS. Chceme umožnit fotbalistům, kteří by tak často nenastupovali, aby mohli hrát ligu na hostování.

Zdá se, že velký bodový náskok můžete ztratit jen vlastními chybami. Je pro vás varováním loňská zima, kdy došlo v kádru k velkým změnám a na jaře pak přišly výkyvy formy?

Moc rádi bychom náskok udrželi. Cílem je samozřejmě titul, proto jsme se drželi loňského modelu přípravy. Pokud jde o velké změny v kádru, k nimž před rokem došlo, nemluvil bych o varování, ale o zkušenosti. Touto cestou letos určitě nepůjdeme. Za poslední rok přišlo do Slavie asi dvacet nových hráčů a jsme rádi, že se mužstvo stabilizovalo.

Reklama

Související témata: