Hlavní obsah

Bílek bude dalším českým ďáblem na Betzenbergu

Výprodej českých fotbalistů do zahraničí nekončí. Dalším v řadě je liberecký záložník Jiří Bílek. Synovec sparťanského internacionála Michala Bílka dal před bundesligovou Bochumí přednost druholigovému Kaiserslauternu, s nímž se ve středu dohodl na smlouvě na 3,5 roku.

Článek

Ďáblové z Betzenbergu české fotbalisty přitahují jako magnet. Hrdiny týmu z Kaiserslauternu svého času byli Kiroslav Kadlec a Pavel Kuka, dres mužstva oblékali také Petr Kouba, Horst Siegl, Vratislav Lokvenc a Petr Gabriel. Sedmým Čechem v řadě je tedy Jiří Bílek, odchovanec Sparty, který se přes Blšany vypracoval v jednu z opor Liberce.

Do hry o defenzivního záložníka přitom vstoupila také Bochum, která na rozdíl od Kaiserslauternu hraje první ligu. „Bochum dokonce nabízela lepší podmínky, ale Jirka se rozhodl pro Kaiserslautern, kde se dohodl na smlouvě na 3,5 roku,“ řekl pro Sport.cz agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

Přestože Kaiserslautern o návrat do první ligy teprve usiluje, má větší renomé než Bochum. „Pořád je to velký klub a česká stopa je v něm výrazná. Jirku ohromil stadión Betzenberg, který byl zrekonstruován pro mistrovství světa v roce 2006. Kádr se přes zimu posiluje, takže je reálný předpoklad, že s ním Bílek postoupí a pak si užije angažmá v Bundeslize,“ dodává Zíka.

Synovec internacionála a trenéra Michala Bílka zvládl v Německu zdravotní testy a smlouvu doladil s manažerem Stefanem Kuntzem, bývalým populárním útočníkem. „Jsem moc rád, že to všechno dobře dopadlo. Stadión je překrásný, zázemí je také na nejvyšší úrovni. Ale hlavně jsem vycítil, že mě sem opravdu chtějí. To pro mě bylo rozhodující,“ řekl Bílek pro ČTK.

Slovan by měl za záložníka vyinkasovat částku kolem 15 miliónů korun. Bílek se již vrátil do Prahy, hned v pátek pak odlétá na Kypr, kde ho čeká soustředění s novými spoluhráči.

Reklama

Související témata: