Hlavní obsah

Žižkov zahájil přípravu i s posilami Sabouem a Vaculíkem

Pětadvacet fotbalistů se ve středu hlásilo žižkovskému trenérovi Zdeňku Ščasnému na prvním letošním tréninku, mezi nimi i dvě posily záložní řady Lukáš Vaculík a Jiří Sabou. Naopak v kádru již není obránce Jaroslav Procházka, který odešel na hostování do Jihlavy, obránce Dejan Vukadinovič byl přeřazen do B-týmu.

Článek

Možnost vybojovat si místo v prvním mužstvu dostal i Jakub Hottek, dosud působící v žižkovské rezervě. "Ještě dva hráči by měli přijít. Jinak kádr není špatný, jen máme málo bodů," řekl Ščasný, jehož svěřencům patří po podzimní části první ligy v tabulce předposlední místo. V úvodním proslovu v kabině hráčům zdůraznil, že bude po všech bezpodmínečně vyžadovat vzájemný respekt, což mu prý po příchodu na Žižkov chybělo.

První dny se bude celek připravovat v Praze, po týdnu odjede na kondiční soustředění do Brandýsa nad Labem. Herní přípravu absolvuje Viktoria v příznivějších klimatických podmínkách na Kypru. "Před odjezdem na tuto část přípravy kádr zeštíhlíme, ale na jaký přesný počet, to ještě nevím," uvedl trenér.

Prvním testem bude pro žižkovské fotbalisty start na halovém turnaji Fortuna Víkend šampionů v O2 areně, kde tým obhajuje prvenství. Na Kypru jsou plánovány čtyři až pět zápasů.

Reklama

Související témata: