Hlavní obsah

Kúdela touží s Boleslaví skončit před Spartou, kde se neprosadil

Až se v sobotu při halovém turnaji Víkend šampionů proti sobě v pražské O2 Areně postaví celky Sparty a Mladé Boleslavi, možná bude mít fotbalista Ondřej Kúdela zpočátku problémy s orientací na hřišti. Kúdela totiž dnes Spartu opustil a přestoupil právě do Boleslavi, kde má být na postu středního záložníka náhradou za kapitána Jana Rajnocha, mířícího na hostování do bundesligové Chotěbuzi.

Článek

A už za tři dny se oba týmy popasují. Přestože nepůjde o klání na velkém hřišti, pro Kúdelu bude mít velmi prestižní náboj. Spartě, kde se za rok a půl nedokázal prosadit, ale v níž má stále hodně kamarádů, se nyní postaví jako soupeř. "Snad budu kopat na správnou bránu a nedám si vlastence," podotkl s úsměvem defenzivní univerzál, když byl představen jako první velká zimní posila mladoboleslavského týmu.

Zatímco ve Spartě se stal přebytečným, Středočeši si od něj hodně slibují. "Sparta mi toho dala do života hodně, protože jsem poznal, jak to funguje ve velkém klubu, ale teď už myslím jen na to, jak být prospěšný v Boleslavi. Moc bych si přál, abychom na konci ligy skončili před ní a dostali se do pohárů. A já zase pravidelně hrál," líčil Kúdela.

V Mladé Boleslavi dostal dres s číslem 11 a měl by místo Rajnocha vyplnit místo defenzivního štítu v záložní řadě. "Už jsem to dlouho nehrál, ale snad se do toho dostanu," uvedl hráč, který může nastupovat také jako krajní obránce.

Za Spartu odehrál jen šest zápasů

Když v létě 2007 jako vicemistr světa do 20 let mířil do Sparty ze Slovácka, provázelo jeho příchod velké očekávání. Jenže na Letné ho Kúdela nenaplnil. Nejprve musel vzít zavděk hostováním v Kladně, loni na jaře byl dlouho zraněný, a když dostal šanci v podzimní části, Sparta tápala a ani Kúdela nepřesvědčil. Za rok a půl v rudém dresu odehrál pouhých šest zápasů a teď mu letenští šéfové dali najevo, že s ním už dál nepočítají.

Ale nad svým údělem se viditelně netrápí. "Neprosadil jsem se, jak bych si přál, i když jsem ze Sparty v její složité situaci utíkat nechtěl. Ale teď si chci spravit chuť v Boleslavi. Její nabídky si hodně vážím. Člověka potěší, když mu volají lidé z vedení, že ho chtějí. Trenér Hapal se se mnou sešel v úterý i osobně a nastínil, co ode mě čeká," popisoval Kúdela námluvy se středočeským klubem.

"I Milan Švenger (brankář Sparty) mi ze srandy říkal, že si teď vlastně polepším, když jdu do druhého týmu ligy. Já si myslím, že Sparta půjde nahoru, ale snad se kluci nezlepší tak, aby přeskočili nás," líčil bývalý reprezentant do 21 let.

Mladá Boleslav jej nyní do svých řad získala na druhý pokus. Už před dvěma lety jej chtěla přetáhnout ze Slovácka, ale Kúdela dal na jaře přednost setrvání v domovském prostředí, aby si před mistrovstvím světa dvacítek v klidu dodělal maturitu. Nakonec dal přednost Spartě, ale do Boleslavi se stejně po čase dostal. "Velkou radost mají třeba i rodiče, kteří mi už dříve radili, ať jdu raději sem než do Sparty," popisoval Kúdela.

Reklama

Související témata: