Hlavní obsah

Kladenský kapitán Killar se na tři roky zavázal polské Bytomi

BYTOM

Fotbalisté Kladna přišli o svého kapitána Lukáše Killara, který se ve čtvrtek na tři roky upsal polskému klubu Polonia Bytom. Sedmadvacetiletý střední obránce v devátém celku polské ligy úspěšně prošel vstupní lékařskou prohlídkou a už v pátek s mužstvem odjede na kondiční soustředění.

Článek

Ačkoli Bytom nepatří mezi zvučné polské celky, hráči nabídla nadstandardní finanční podmínky. "Kontrakt je opravdu velmi zajímavý. Souvisí to s tím, že vedení a trenéři s Lukášem počítají do základní sestavy. Berou ho jako hotového hráče," řekl Stavros Nenos z agentury, která hráče zastupuje.

Rychlý průběh jednání nepotěšil kladenské funkcionáře. Středočeský tým, který se po podzimní části drží těsně nad pásmem sestupu, přišel před jarním bojem o záchranu v nejvyšší soutěži o jednu z opor. Na přestupu navíc Kladno nevydělalo ani korunu, protože Killar byl od ledna bez smlouvy a mohl tak odejít zadarmo.

Bývalý mládežnický reprezentant odchází na své první klasické zahraniční angažmá, dosud jen na podzim roku 2002 krátce působil v Trenčíně. Autor tří branek v 77 prvoligových startech před příchodem do Kladna nastupoval za Liberec.

Reklama

Související témata: