Hlavní obsah

Kapitán Slavie Brabec: S odchody se musíme vypořádat

Fyzickému zátěžovému testu na začátku přípravy na Fakultě tělesné výchovy a sportu se nevyhnul ani kapitán fotbalové Slavie Erich Brabec. V pátek se společně se svými spoluhráči pořádně zapotil na běžeckém trenažéru a odpoledne v Edenu absolvoval první společný trénink v novém roce. Neodpočine si ani o víkendu, kdy sešívané čeká zimní Tipsport liga a Fortuna Víkend šampiónů v O2 Areně.

Článek

Jak jste fyzické testy po zimní dovolené zvládl?

Řeknu vám, že je to pěkně cítit po třech týdnech volna. Postupně se do toho budeme dostávat, ale každý jsme měli individuální plán na svátky, takže by to neměl být problém.

Jaký vás čeká teď program?

Hodně nabitý. Ještě v pátek nás čeká jeden trénink. O víkendu pak Tipsport liga a Fortuna Víkend šampiónů v O2 aréně. Zápasů bude hodně, ale máme dostatečně široký kádr.

Kdybyste si měl vybrat halu nebo mrazy, co byste zvolil?

Pro mě je lepší jít ven, ale v hale je to zase větší šou. Je to hodně prestižní turnaj s vypjatými zápasy.

V neděli odjíždíte s mužstvem do Krkonoš na kondiční soustředění...

Budeme nabírat fyzickou kondici. Tréninkový objem musíme nabrat tak jako tak. Je dobré, že bude soustředění zpestřené jízdou na běžkách a spinningem. Myslím si, že je to dobře rozložené.

Dokáže se Slavia vypořádat s odchody Krajčíka a Necida?

Pro tým je to určitě velké oslabení. Odešel nám nejlepší střelec i nahrávač, musíme se s tím nějak vypořádat. Zároveň jejich odchody vznikl prostor pro hráče, kteří nedostávali tolik příležitostí a nyní mají možnost chytnout svou šanci za pačesy.

Reklama

Související témata: