Hlavní obsah

Fotbalista Drsek začal trénovat s Kladnem a zvažuje návrat

Fotbalový stoper Pavel Drsek skončil v Panioniosu Atény a chystá návrat do české ligy. Svědčí o tom minimálně to, že začal trénovat v rodném Kladně s místním prvoligovým klubem a ve středu nastoupí v Tipsport lize proti Mostu. Uvedl to dnes web kladenského celku.

Článek

Drsek v Kladně s fotbalem začínal, hrál v Lokomotivě i za SK Kladno a z Chmelu Blšany zamířil před deseti lety do Německa. Po šestiletém působení v Duisburgu nastupoval tři roky za Bochum a už v létě se málem do české nejvyšší soutěže vrátil, protože vyjednával se Spartou Praha. Jenže k dohodě nakonec nedošlo a Drsek odešel do Řecka.

Nyní dvaatřicetiletý stoper vyhlíží nové angažmá. "Přivítal jsem, že mi Kladno umožnilo se s mužstvem připravovat. Jsme zatím dohodnuti, že do 31. ledna počkáme a pak se budeme bavit o mém setrvání. Do té doby budu zvažovat i případnou jinou nabídku," řekl Drsek.

Jeho slova potvrdil klubový ředitel Eduard Novák. "Pro nás by byl Pavel samozřejmě vítanou posilou nejenom pro jeho zkušenosti a fotbalové kvality, ale i proto, že je to další Kladeňák, který by se v týmu objevil. Byla by to sázka na jistotu jak pro nás, tak pro něj, protože ani on samozřejmě nejde do neznáma," uvedl činovník.

Urostlý obránce a výborný hlavičkář se zapojil do přípravy s týmem v úterý dopoledne, ve středu bude hrát proti Mostu. "Bude hrát celý zápas," potvrdil trenér Martin Hřídel, který by si Drska moc přál, neboť po přestupu Lukáše Killara do Polska týmu chybí jeden kvalitní stoper.

V české lize Drsek odehrál 39 utkání a vstřelil šest gólů. V Německu nastřádal 230 zápasů, z nichž 51 bylo prvoligových.

Reklama

Související témata: