Hlavní obsah

Kouč Ščasný chce v přípravě Viktorky zúžit kádr a přivítat sparťana Doška

BRANDÝS NAD LABEM

Zatímco většina prvoligových fotbalových klubů absolvuje v těchto dnech kondiční přípravu na horách, trenér Viktorie Žižkov Zdeněk Ščasný vzal své svěřence do nížinatého Brandýsa nad Labem. Tam má k dispozici sedmadvacet hráčů, z nichž zhruba tři tým v rámci zúžení kádru před odletem na herní přípravu na Kypr opustí. „Mladí hráči by měli jít do béčka, neperspektivní odejít,“ má jasno ve svém přístupu Ščasný.

Článek

Jasno ještě kouč Viktorky nemá v otázce příchodu sparťanského útočníka Libora Doška, jehož by ve svém kádru rád viděl. „Věřím, že k nám Došek přijde. Byl by pro nás optimální posilou. V mužstvu máme dobré útočníky jako Kaloda nebo Naumova, Doška přesto považuji za jednoho z nejlepších forvardů, kteří na Letné ze poslední léta působili,“ nechal se slyšet jednapadesátiletý kouč.

Ve hře je vedle příchodu sparťanského dlouhána také jeden nový záložník, k jehož specifikaci toho trenér Ščasný více říct nechtěl. Naopak je nad slunce jasnější, že obranu žižkovského celku neposílí sparťan Petr Voříšek. „V otázce příchodu Voříška k nám došlo k nedorozumění. Sparta ho nabídla jako první a my jsme o něj tedy projevili zájem. On si myslel, že se mu na Letné zhoršila pozice, protože jsem o něj stál, ale my jsme reagovali až na podnět Sparty. Tato kapitola už je tedy uzavřená, Petr k nám nepřijde,“ řekl Ščasný k situaci, kterou více komentovat nechtěl.

Sabou si sestup nepřipouští

Bývalý kouč Sparty, Mladé Boleslavi či Panathinaikosu Atény před jarní částí ligy ve svém týmu přivítal navrátilce Jiřího Saboua, na jehož služby se hodně spoléhá. Čtyřiatřicetiletý defenzivní záložník po příchodu z Teplic podepsal na Žižkově smlouvu na dva a půl roku. Že by měl v příští sezóně bojovat s Viktorkou o body ve druhé lize si ale nepřipouští. „Nechci uvažovat nad ničím jiným než nad udržením. Teď myslíme všichni na záchranu,“ řekl na otázku Sport.cz Sabou. Vedle něj v zimě Viktorku posílil také plzeňský středopolař Lukáš Vaculík.

Zkušený kouč Ščasný je také rád, že se bude moci v boji o záchranu spolehnout na pětatřicetiletého obránce Petra Gabriela. „On je velký profík, jak v tréninku tak v zápase odvádí stoprocentní výkony,“ pochvaloval si trenér Ščasný svého svěřence. „Je v týmu velice platný. On ví sám, že v kabině nebude vůdčí osobnost, na hřišti z něj mají ovšem hráči respekt,“ dodal.

Viktoria Žižkov se po odehraných šestnácti kolech krčí na předposledním místě v tabulce, když získala pouhých jedenáct bodů. K tomu během podzimu sáhla jako jediná ke dvěma změnám na postu hlavního kouče. Po kondiční přípravě čeká hráče zpod žižkovského vysílače herní soustředění na Kypru, kde by se vedle bělehradského týmu Rad a Lokomotivy Sofie měli utkat s jedním kyperským a rumunským mančaftem.

Reklama