Hlavní obsah

Do Sparty přestoupil slovenský záložník Kucka

PRAHA

Slovenský reprezentační záložník Juraj Kucka se stal čtvrtou zimní posilou fotbalové Sparty Praha. Klub s hráčem, který přichází z Ružomberoku, podepsal v pátek dopoledne tříletou smlouvu.

Článek

"Jde o univerzálního fotbalistu do středu zálohy. Je to velký talent, který jsme dlouho pozorovali a máme i výborné reference od Michala Bílka, jenž ho nyní vedl v Ružomberoku," prohlásil personální ředitel Sparty Jakub Otava. "Zapadá do naší koncepce s budováním perspektivního týmu. Jde sice o mladého, ale již dostatečně zkušeného hráče," dodal.

Fotbalista, který oslaví v únoru 22. narozeniny, je odchovancem Prievidze a byl hráčem reprezentace do 21 let. Svými výkony v Ružomberoku si vysloužil první reprezentační start v listopadové přípravě proti Lichtenštejnsku.

Kucka: Doufám, že Spartě pomůžu

Sparta jednala o Kuckově příchodu od prosince. "V průběhu měsíčních jednání jsem měl dost času o nabídce přemýšlet. Sparta je v mé kariéře rozhodně krokem kupředu. Už na podzim jsem ji sledoval a vím, že se jí příliš nedařilo. Doufám, že na jaře pomůžu k posunu vzhůru," uvedl hráč, který na Slovensku nastupoval vesměs na postu středového záložníka.

Na tomto místě má nyní Sparta dostatečný výběr, hrát ně něm mohou i Luboš Hušek či Jiří Kladrubský. I proto zřejmě dostal svolení k odchodu Petr Voříšek, který zatím trénuje s týmem, ale hledá si nové angažmá. Vysvětluje to i nedávný odchod Ondřeje Kúdely do Mladé Boleslavi.

Kucka rozšíří již tak početnou skupinu zahraničních hráčů ve Spartě. V klubu působí další tři Slováci, po jednom hráči z Chorvatska, Slovinska, Německa a Pobřeží slonoviny.

V zimě už do Sparty přišli Sergio Peter, Manuel Pamič a Roman Hubník. Klub navíc usiluje o co nejrychlejší příchod rakouského stopera Niklase Hohenedera, s nímž se podle trenéra Jozefa Chovance Sparta již domluvila a čeká se pouze na definitivní dohodu s Lincem, kde hráče pojí smlouva do léta.

Reklama

Související témata: