Hlavní obsah

VIDEO: Pro úspěch Slavie udělám vše, říká posila červenobílých Fořt

PRAHA

Jako první zimní posila mistrovské Slavie se v Edenu v pondělí představil útočník Pavel Fořt. Pětadvacetiletý hráč přišel z francouzského Toulouse na půlroční hostování s opcí na přestup. V Praze již stihl absolvovat zdravotní testy a také jeden tréninkový výběh. „Vracím se do známého prostředí. Pro úspěch Slavie udělám vše,“ dušuje se Fořt.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Pavel Fořt ještě ve slávistickém dresu - ilustrační foto

Článek

Jedním z důvodů pro návrat byl i trenér Karel Jarolím, kterého Fořt zná ze svého minulého působení v sešívaném dresu. „Mluvili jsme spolu už před Silvestrem a asi to rozhodlo,“ nechal se slyšet útočník, jenž v Praze stihl absolvovat už i zdravotní testy. „Trenér nebyl úplně spokojený, ale to on není nikdy. Pak jsme to spolu konzultovali a hned jsem musel na krátký výběh,“ popsal své první hodiny v klubu Fořt.

S Fořtem se částečně počítá jako s náhradou za Tomáše Necida, jenž počátkem ledna posílil ruský CSKA Moskva. Sám Fořt však něco podobného odmítá. „Nejsem náhrada za Tomáše, on je jiný hráč, prostě se to tak vyvinulo. Samozřejmě jsem útočník, a proto se ode mě čekají branky,“ je si vědom nároku na jeho osobu.

Fořt bude hrát s číslem 19

Na dresu bude nosit číslo 19, které před ním oblékal Matej Krajčík. „Chtěl jsem něco se šestkou, ale byla volná jen devatenáctka po Matejovi a po Tomáši Necidovi čtyřiadvacítka. Vybral jsem si devatenáctku. Bohužel nebylo volné žádné číslo se šestkou. V Plzni jsem měl šestku, ve Slavii šestnáctku a v Toulouse 26,“ řekl.

Fořt působil ve Slavii v letech 2003 až 2006. Následně za zhruba 30 miliónů korun přestoupil do francouzského Toulouse, kde se však nedokázal prosadit do základní sestavy. Poté odešel na hostování do belgického FC Brusel, ale 22. prosince přišlo zranění kolene, které Fořtovu kariéru přibrzdilo. „Momentálně jsem zdravotně v pořádku,“ poznamenal.

V české nejvyšší soutěži nastoupil Fořt k 86 zápasům, v nichž se mezi střelce zapsal jedenadvacetkrát.

Reklama

Související témata: