Hlavní obsah

Druhou zimní posilou Slavie se stal obránce Kaufman

PRAHA

Fotbalovou Slavii posílil pravý obránce Josef Kaufman. Nová akvizice z Teplic by mohla nahradit slovenského reprezentanta Krajčíka, který v zimě odešel do italské Regginy. Čtyřiadvacetiletý hráč podepsal v úterý se Slavií čtyřletou smlouvu. „Bylo to pro mě jednoduché rozhodnutí. Chci se prosadit a pomoci klubu svými výkony,“ řekl Kaufman.

Článek

Po Pavlu Fořtovi získala pražská Slavia další zimní posilu. Čtyřiadvacetiletý pravý obránce Josef Kaufman by mohl nahradit Mateje Krajčíka, jenž už kope v italské Reggině. „Určitě se najdou lidi, co mě budou s Krajčíkem srovnávat, ale každý máme svůj styl,“ řekl bek, jenž si vybral číslo 29.

„Jsem rád, že o mě Slavia projevila zájem. Nabídka byla ze strany Slavie velice korektní a nebylo o čem uvažovat. Bylo to pro mě jednoduché rozhodnutí,“ doplnil krátce po podpisu smlouvy bývalý teplický hráč, jenž se z juniorských reprezentačních výběrů zná s Fořtem či Latkou. Kromě sešívaných se o Kaufmana zajímali i v Anglii či Německu. „Nechci říkat moc konkrétních jmen, ale jedním z nich byl Plymouth,“ doplnil hráčův manažer Pavel Zíka.

Kaufmana čeká tvrdá konkurence

Kaufman se bude chtít poprat o místo v sestavě, na které má trenér Karel Jarolím další dvě alternativy: Františka Dřížďala a Petera Grajciara. „Věřím, že Pepa do týmu zapadne a pomůže týmu k úspěchu v evropských pohárech,“ poznamenal generální ředitel klubu Petr Doležal.

Pardubický odchovanec přišel do Teplic v roce 2004. Odtud v červenci 2008 putoval na hostování do norského Stavangeru, kde se však nedohodl na podmínkách smlouvy, ačkoli Viking uplatnil opci. „Nabídka od Slavie byla zajímavější po finanční i po fotbalové stránce,“ odůvodnil své rozhodnutí Kaufman. V české lize nastoupil k 88 zápasům, v nichž se jedenkrát radoval ze vstřeleného gólu. V juniorských zápasech reprezentace se představil v 39 utkáních.

Reklama

Související témata: