Hlavní obsah

Sparta dvakrát porazila Jihlavu, Řepka si začal dirigovat Hubníka

PRAHA

Zimu a déšť fotbalisté Sparty již ve čtvrtek vymění za příjemné teplo v Hongkongu. Ještě před odletem na mezinárodní turnaj však v lednové plískanici na umělé trávě na Strahově hrají dvojzápas s Jihlavou. V prvním utkání Letenští vyhráli 2:0, ve druhém slavili vítězství 3:0.

Článek

Hlavní protagonista prvního duelu Sparty v zimní přípravě byl trochu nečekaný. Ondřej Kušnír se postavil na místo pravého obránce, na první gól hlavou nahrál Holendovi a druhý dal střelou z šestnáctky sám. „Jedna plus jedna. Snad jsem trenéra nezklamal,“ usmíval se hráč, který se po odchodu Voříška bude o místo na pravém kraji obrany přetahovat s Kladrubským.

Levý kraj defenzívy obsadil Chorvat Pamič. „Kušnír má rychlostní předpoklady a šel do Sparty s tím, že může hrát nejen v záloze, ale také v obraně. Oba beky chceme mít aktivní,“ konstatoval hlavní kouč Jozef Chovanec.

Příchod vysokého rakouského stopera Hohenedera z Lince se zatím stále nedotáhl, a tak se ve středu obrany sžívá Řepka s posilou Romanem Hubníkem. „Poslední dobou jsem v FK Moskva hodně putoval sestavou, ale pravý stoper mi vyhovuje nejlépe. Myslím, že s Tomášem se dobře doplňujeme. Hodně mluví, což je pro mě důležité. Domluvili jsme se, kde se mám pohybovat,“ líčil Hubník spolupráci s letenským brouskem.

Chovanec chce, aby všichni odehráli 90 minut

Druhý zápas Sparty s Jihlavou začal ve 13:00. „Ještě v pondělí jsme měli dva kondiční tréninky, nohy jsou po soustředění na horách hodně těžké,“ popisoval Kušnír. „Cílem dvojzápasu je, aby pokud možno každý hráč odehrál 90 minut. Sledujeme, jak si kdo poradí se změněnými posty. Máme tři způsoby hry, které budeme střídat,“ avizoval Chovanec.

Přihlížející diváci se nedočkali Němce Petera, který má svalové problémy. „Hubník je kvalitní, spolehlivý stoper. Líbil se mi třeba i Žofčák, potvrdil formu, kterou nabral v Jablonci,“ hodnotil Chovanec.

Kucka se v premiéře uvedl gólem

Do Hongkongu bere dvacet fotbalistů. Nominaci už má napsanou, ale hráči se jí dozvědí až ve středu. „Nervózní nejsme. Kdo se tam nevejde, bude dál trénovat v Praze,“ poznamenal Kušnír. „Hongkongu se hráči rozhodně bát nemusejí, jde jen o to vyrovnat se s časovým posunem. S reprezentací jsem tam získal jen dobré zkušenosti. Druhou možností byl turnaj na Grand Canarii, ale ten by nám zasahoval do kondičního soustředění,“ uzavřel Chovanec.

Ve druhém utkání se poprvé představila zimní posila Sparty Juraj Kucka. Vytáhlý záložník se uvedl náramně, když již v 5. minutě otevřel skóre hlavou po Zemanově rohovém kopu. "Takovýto začátek v novém klubu by si přál asi každý fotbalista. Snad to ve stejném duchu bude pokračovat," přál si po vítězném duelu slovenský středopolař.

1. Zápas: Sparta - Jihlava 2:0 (1:0)
Branky: 15. Holenda, 65. Kušnír.
Sestava Sparty: Blažek (60. Švenger) - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Pečnik, Kladrubský, Matušovič - Kulič, Žofčák - Holenda.
2. Zápas: Sparta Praha - Vysočina Jihlava 3:0 (1:0)
Branky: 5. Kucka, 55. Kadlec, 90. Had.
Sestava Sparty: Kozáčik (61. Švenger) - Valíček, Hušek, Had, Krob - Jeslínek, Kóňa, Kucka, Zeman - Wilfried, Kadlec.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články