Hlavní obsah

Slávista Kaufman: V Teplicích bych už nemohl růst

PRAHA

Po půlročním působení v norském Vikingu Stavanger a návratu do Teplic se v úterý Josef Kaufman upsal pražské Slavii. S úřadujícím fotbalovým mistrem uzavřel čtyřletý kontrakt. „Je to pro mě další krok vzhůru v mé fotbalové kariéře. Bylo to pro mě jednoduché rozhodování,“ řekl bezprostředně po podpisu smlouvy čtyřiadvacetiletý pravý bek.

Článek

Proč jste se rozhodl pro Slavii a ne pro norský Stavenger, který uplatnil opci?

Se Stavangerem vše směřovalo k dohodě, ale pak do hry vstoupila Slavia. Její jednání bylo korektní a velmi rychlé. Jsem rád, že o mě klub projevil zájem. Navíc mě ve Slavii čeká další fotbalový růst a samozřejmě mě láká i nádherný stadión.

To byla nabídka Slavie o tolik lepší než ta, kterou jste dostal od Stavangeru?

Slavia mně nabídla o něco lepší smlouvu, ale důležitou roli hrálo i sportovní hledisko. Ve Slavii mě čeká daleko lepší fotbalová budoucnost.

Měl jste i jiné nabídky?

Ano, něco jsme s mým manažerem evidovali, ale vybral jsem si Slavii a jsem rád.

Vy jste v Teplicích odmítl podepsat novou smlouvu, jak probíhal váš odchod z klubu?

S panem Hrdličkou jsme se na všem korektně dohodli a moc mu za to děkuji. V Teplicích bych už nemohl fotbalově růst, proto jsem se rozhodl pro odchod.

Nebál jste se, že byste mohl skončit bez smlouvy a jaro dohrát v béčku Teplic?

I tato varianta připadala v úvahu, ale strach jsem z toho neměl.

Do Slavie jste přišel až po kondičním soustředění, nemohl by to být problém?

Toho se nebojím, protože po fyzické stránce jsem na tom dobře. Ve Stavangeru jsme v prosinci měli tréninkový meziblok a potom jsem už trénoval s Teplicemi. Navíc jsem chodil běhat, takže by to mělo být v pořádku.

Kdy jste se dozvěděl, že je váš přestup hotový?

Dnes dopoledne. Zrovna když jsem se v teplické kabině áčka převlékl do tréninkového, vstoupil pan Hrdlička a řekl mně, ať se převléknu a skočím do auta, že na mě v Praze čeká smlouva se Slavií.

Reklama

Související témata: