Hlavní obsah

Do Ostravy míří z Fiorentiny fotbalový talent Hable

První zimní posilou fotbalistů Ostravy se zřejmě stane talentovaný střední záložník Jan Hable, který působí v italské Fiorentině. Dvacetiletý hráč má podle italských médií namířeno do Baníku na roční hostování s opcí. Potvrdil to manažer společnosti Sport Invest Pavel Zíka.

Článek

Královehradecký odchovanec a český mládežnický reprezentant by ve středu ostravské zálohy mohl nahradit Tomáše Galáska, který v zimě přestoupil do bundesligového Mönchengladbachu.

"Mohu potvrdit, že kluby jsou těsně před dohodou. Fotbalista by se měl co nejdříve připojit k týmu a odletět s ním na soustředění do Turecka," uvedl pro ČTK Zíka.

Fotbaloví experti prorokovali Hablemu už před několika lety velkou budoucnost. Nadějný záložník dovedl před třemi lety do finále mistrovství Evropy českou sedmnáctku a dostal se do ideální jedenáctky turnaje. Další pocty se dočkal o necelý rok později, když byl zvolen kapitánem výběru nejlepších evropských fotbalistů do 18 let, s nímž vyhrál turnaj Meridian Cup.

Mezitím absolvoval stáž v Celtiku Glasgow, usiloval o něj Inter Milán, ale v květnu 2007 ho za 50 miliónů korun koupila Fiorentina, kde se však Hable neprosadil podle představ a nastupoval jen za juniorku.

Teď by Hable mohl své nadání naplno rozvinout na Bazalech. Baníku se po odchodu Galáska uvolnilo místo defenzivního záložníka, na kterém by měla dostat důvěru právě posila z Fiorentiny. "Ještě bych o tom nemluvil jako o hotové věci, ale vše je na dobré cestě. S klubem jsme dohodnuti, teď se finalizují dohody s hráčem a jeho manažerem," řekl mluvčí klubu Igor Bruzl.

Hable by se mohl v Ostravě už v tomto týdnu zapojit do společné přípravy s třetím týmem prvoligového podzimu.

Reklama

Související témata: