Hlavní obsah

Řecko Drska zklamalo, raději bude zachraňovat Kladno

Léta kopal v Německu a před sezónou byl krůček od přestupu do Sparty. Teď však vše nasvědčuje tomu, že se obránce Pavel Drsek vrátí do fotbalové Gambrinus ligy v dresu Kladna. Na podzimní angažmá v řeckém Panionisu Atény se totiž dvaatřicetiletý stoper snaží rychle zapomenout a odchod na Kypr ho neláká.

Článek

Nedávno jste mířil do Sparty, teď budete nejspíš s Kladnem hrát o záchranu. To je trochu skok...

O Spartě se napsalo dost, k té už se nevracím. V prosinci jsem ukončil smlouvu v Panionisu a v lednu začal trénovat s Kladnem. Jsme domluvení, že pokud do konce ledna nedostanu nějakou zajímavou nabídku, tak bych tu pro jaro zůstal.

Jiné nabídky tedy nemáte?

Něco z Kypru, ale to je pro mě to samé jako Řecko. Já preferuji spíš německy mluvící zemi, navíc přihlížím i k tomu, že syn začíná chodit do školky.

Řecko jste si evidentně neoblíbil. Proč?

Nesedlo mi fotbalově, nevyhovovalo mi ani lidsky. A protože obě strany měly o mém angažmá jiné představy, tak jsme se rozešli. Absolvoval jsem část jednoho zápasu, jinak jsem vlastně za Panionis nic neodehrál.

Reprezentační gólman Drobný si přitom ten samý klub zamiloval, už je to víc Řek než Čech...

S Jardou se známe, jsme dobří kamarádi. Zároveň jsme ale opačné povahy. On si našel řeckou manželku, narodil se mu tam syn.

Takže než abyste dál trpěl v Řecku, raději podstoupíte s Kladnem tvrdý boj o ligovou záchranu.

Jsme třetí od konce, nic jiného nás na jaře samozřejmě nečeká. V zimním turnaji jsme vyřadili i Plzeň, ale nemůžeme výsledky z přípravy přeceňovat. Musíme se soustředit na věci, které potřebujeme vyladit.

A co zimní dřina, které jste odvykl?

V Německu jsem byl téměř deset let a zvykl si na krátkou přípravu. V mých letech už není jednoduché vracet se k mnohem delší a náročnější fyzické zátěži.

Někteří legionáři, třeba Nedvěd či Galásek, se po tak dlouhém pobytu v zahraničí ani nechtějí domů vracet. Vy jste se nechtěl v Německu usadit?

Ne, v tom jsme já i manželka měli od začátku jasno. V Německu jsem hrál jen fotbal, ale věděli jsme, že se zase vrátíme. Kde se v Čechách usadíme, to se teprve uvidí.

Reklama

Související témata: