Hlavní obsah

Žižkov posílil slovenský útočník Straka

Viktoria Žižkov získala vytouženou posilu do útoku. Stal se jí slovenský útočník Pavol Straka, který do pražského celku přestoupil z tureckého Antalyasporu, kde strávil poslední tři roky. Brejkový hráč, který má s českou ligou zkušenosti již z loňského hostování v Jablonci, se s vedením Žižkova dohodl na smlouvě na dva a půl roku.

Článek

"Od prvního kontaktu uběhl týden. Jednání bylo rychlé," uvedl Straka na oficiálních stránkách Žižkova. "Záchrana je prvořadý úkol pro letošní jaro, v dalších sezónách budeme společně usilovat o to, abychom klub posunuli mnohem výš," dodal s tím, že se do přípravy týmu zapojí na začátku příštího týdne.

Osmadvacetiletý Straka svou kariéru nastartoval v Dubnici, odkud v roce 2005 zamířil do Žiliny. Zde však strávil jen rok, než přestoupil do Turecka. V Antalyasporu se zprvu nemohl prosadit, proto v lednu 2008 odešel na půlroční hostování do Jablonce. Zde odehrál 14 zápasů, ve kterých zaznamenal tři branky.

Přestup Straky by mohl ovlivnit možný zájem o sparťanského útočníka Libora Doška, jehož příchod na Žižkov byl téměř hotovou záležitostí.

Reklama