Hlavní obsah

Ostravská posila Hable: Hornický důchod mě nečeká

Jako úspěšný juniorský reprezentant odjížděl před půldruhým rokem obránce Jan Hable z Hradce Králové do týmu italské nejvyšší soutěže Fiorentiny. Tam se ovšem nedokázal prosadit ani do jednoho ligového utkání, a tak s potěšením přijal nabídku hostovat v ostravském Baníku. „Mají vysoké ambice, dobrý tým a skvělé fanoušky,“ vyjmenoval Hable hlavní faktory, jež ho přiměli vrátit se.

Článek

Podle čeho jste si vybral roční hostování z Fiorentiny v Baníku?

Baník má vysoké ambice, dobrý tým, skvělé fanoušky a mám v něm několik spoluhráčů z reprezentace. Získaly mě rozhovory s panem Ličkou, trenérem Večeřou a jeho asistentem Kulou. Potvrdil jsem si, že můj agent pan Zíka i sportovní ředitel Fiorentiny mi radili dobře, abych šel do Baníku.

Baník byl jediným klubem, který se o vás ucházel?

Ještě se o mě zajímal jeden belgický druholigový klub, nakonec si jej vybral brankář Petr, shodou okolností bývalý baníkovec. Já jsem chtěl do Česka také proto, abych dokončil průmyslovku, kterou mám rozdělanou doma v Hradci Králové. Chci maturitu.

Na kterou pozici v týmu máte políčeno?

Nejlépe se cítím jako defenzivní záložník. V Baníku ji na podzim skvěle obsadil Tomáš Galásek. Uvědomuji si, jak těžký úkol dostat se do sestavy mě čeká.

Jak se cítíte na fotbal s mnohem staršími spoluhráči i soupeři?

Určitě mám dobře natrénováno. Fyzicky, psychicky i takticky. Potřebuji zkušenosti a věřím, že je v Baníku získám. Samozřejmě není to má konečná. Chci zpátky do zahraničí, musím dokázat, že na to mám. Jsem rád, že kolem mne to tak všichni berou. Pan Lička například řekl, že hornický důchod mě nečeká, že Baník chápe moje ambice.

Reklama

Související témata: