Hlavní obsah

Rezek: Vrba hory nepotřebuje, prohání nás na hřišti

Je to nepříjemný paradox. Snad poprvé v kariéře by nemusel zimní přípravu brát jako obávané galeje, a zrovna jí většinu promarodí. Útočník plzeňských fotbalistů Jan Rezek přitom cítí dluh za nevydařený podzim Viktorie a spolu s celým týmem plánuje útok na vyšší ligové příčky.

Foto: www.fcviktoria.cz

Jan Rezek se těší, že tréninkové manko dožene na soustředění Plzně na Kypru.

Článek

Vypadl jste v důležitém období z přípravy. Už se vracíte na hřiště?

Tento týden jsem poprvé trénoval s mužstvem, takže věřím, že v nejbližší době manko doženu. Od letní přípravy mě trápily bolesti v levém kolenu. Žádné vyšetření však úlomky nebo nerovnosti neodhalilo, a tak jsem to zaháněl prášky. Začátkem ledna nešlo bolest dál vydržet a po dohodě s trenérem jsem podstoupil artroskopii.

Přitom byste i vy jistě ocenil přístup trenéra Vrby, který se obešel bez soustředění na horách a nabírání kondice řeší v maximální možné míře s míčem...

Takovou změnu uvítá každý fotbalista. Třeba ve Spartě byla některá cvičení ve sněhu na horách až nechutná. V Plzni se teď nabírá kondice především na hřišti cviky na malém prostoru. Jen si nemyslete, v laktátu jste pak za chvíli. Ludovic Sylvestre mi vyprávěl, že stejnou přípravu zažil ve Francii a ve Španělsku. Tam jiný model než na hřišti ani neznají.

V létě jste se stal součástí početné skupiny sparťanů, kteří se přesunuli do Plzně. Moc radosti jste tam ale na podzim nezažili.

Očekávání bylo veliké. Přišli jsme jako posily, ale výsledky tomu neodpovídaly. V průběhu ligy však přišel nový trenér Vrba, s ním také nová filozofie a na jaře chceme prohnat všechna mužstva před námi.

Tedy i „vaši“ Spartu.

Samozřejmě. Prožil jsem v ní tři roky, chvílemi krásné, jindy ne moc dobré na vzpomínání. Mám v ní kamarády i známé, proti nimž jde vždycky o speciální zápasy. A také proti fanouškům, kteří jsou takoví, jací jsou... Chci Spartě dokázat, že udělala chybu, když nás nechci říci zavrhla, ale prodala. Určitě to je velká motivace.

Finanční krize se zatím Viktorie nedotkla, v zimě dokonce uzavřela významné partnerství s Tipsportem. Jste však přesto připraveni na to, že je otázkou času, kdy dojde k utahování opasků a redukci hráčských smluv?

Bavili jsme se o tom v kabině, ale zatím spíš v legraci. Nemám žádné zprávy, že by nám vedení chtělo sáhnout na smlouvy. Ale pokud by nebylo vyhnutí a musely se snížit platy, aby klub mohl dál fungovat, vyrovnal bych se s tím bez problémů. Myslím, že nic jiného ani hráčům nezbývá.

Reklama

Související témata: